Чт, 2024-03-28, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
В Раді безпеки ООН Коморовський пропонує позбавити Росію права вето
Інші останні Новини Європейського Союзу

Росія має намір "відновити свою імперську позицію".

Вчора Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що Росію необхідно позбавити права вето в Раді безпеки ООН на рішення стосовно України.

Про це повідомляє New York Times.

"Основне, що я хотів сказати, - це, можливо, слід провести реформу ООН, щоб організація могла вирішувати ті загрози, які реально існують сьогодні. Я думаю, що блокування рішень Ради Безпеки з питань України - це знак, симптом слабкості ООН", - сказав Коморовський.

На його думку, Росія має намір "відновити свою імперську позицію і далекосяжну зону впливу" і явно має намір збільшувати свою територію "назад до розмірів наддержави".

Президент Польщі висловив упевненість, що криза на сході України показала, що Росія все ще залишається серйозною загрозою безпеки.

Видання вказує, що позбавлення права вето практично неможливо. Згідно ст. 108 Статуту Ради безпеки ООН, за позбавлення права вето мають проголосувати 2/3 членів Генеральної Асамблеї ООН, а також всі члени Радбезу. Таким чином, Росія повинна буде проголосувати за позбавлення права вето самої себе.

Як повідомляв iPress.ua, сьогодні у Бельведерському палаці у Варшаві за участі президента Польщі Броніслава Коморовського підпишуть угоду між урядами Литви, Польщі та України про утворення спільного військового формування LITPOLUKRBRIG з центральним штабом у Любліні.

У зв'язку з кримською кризою та війною на сході України Київ, Варшава і Вільнюс відновили переговори щодо створення спільної військової бригади.

Український уряд в травні затвердило проект угоди про створення спільної польсько-литовсько-української військової бригади.

Інші країни можуть приєднатися до тристоронньої угоди.

Зазначимо, що в Польщі тільки закінчилися спільні командно-штабні навчання "Кленова Арка - 2014", в яких взяли участь понад 250 військовослужбовців Збройних сил Канади, Литви, Польщі та України.

Крім того, у вересні Північноатлантичний альянс ухвалив рішення розмістити у Польщі штаб-квартиру сил швидкого реагування НАТО.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Росію права вето, Раді безпеки ООН, Коморовський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]