Пт, 2024-03-29, 07:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
В рамках експерименту у Києві перекриють вулицю Сагайдачного
Інші останні Столичні новини - новини Києва

  Столична влада розпочинає експеримент з упровадження нової транспортно-пішохідної схеми на Подолі, в рамках якого перекриють рух по вулиці Сагайдачного. Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель, повідомляє "Українська правда.Київ".

За словами Майзеля, 24-25 жовтня жодних змін з організації дорожнього руху на Контрактовій площі та прилеглих вулицях не буде.

"Але до кінця тижня будуть уже підписані документи, і ми почнемо впроваджувати проект щодо зміни організації дорожнього руху по вулиці Сагайдачного і по вулиці Братській", - сказав він.

Майзель зазначив, що запровадять односторонній рух по частині вулиці Сагайдачного – від вулиці Андріївської до Поштової площі і по вулиці Братській – у напрямку від Поштової площі до Контрактової площі.

Експеримент планують проводити упродовж місяця.

"Ми подивимось, як працюватиме така організація дорожнього руху, який ми отримаємо фідбек від пішоходів, пасажирів громадського транспорту та автомобілістів. Якщо ця схема не приживеться, то ніхто її насаджати не буде. Якщо ж проект підтримають, то, природно, ми його впроваджуватимемо далі", - сказав Майзель.

Як уточнив головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури і співавтор схеми Віктор Петрука, вулиця Сагайдачного буде повністю пішохідною на відрізку від Контрактової площі до вулиці Андріївської.

"А від вулиці Андріївської до Поштової буде односторонній рух", - пояснив Петрук.

Згідно зі схемою, автомобілісти, яким треба потрапити з Контрактової площі на Поштову, рухатимуться по вулицях Покровській, Андріївській і по частині Сагайдачного.

Він наголосив, що перед перекриттям і новою організацією руху, будуть встановлені відповідні знаки, інформаційні вказівники про зміну руху зі схемою та нанесена тимчасова – жовтого кольору – розмітка.

"Наразі цих знаків ще немає, але все це має бути виготовлене і встановлене до кінця тижня. Тобто наразі ще тривають підготовчі роботи. Саме перекриття буде, найімовірніше, з наступного тижня – з 31 жовтня", - сказав Петрук.

Якщо експеримент буде вдалий, то після нього розпочнуть реконструкцію вулиць Покровської та Андріївської, щоб запустити там постійний рух.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: Київ, перекриття вулиці Сагайдачного, Експеримент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]