Чт, 2024-03-28, 18:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
В рейтингу Freedom House Україна все більше скочується до рівня Росії
Інші останні Політичні новини

У 2011 році в Україні зафіксовано відкочування від західних ідеалів, йдеться в оприлюдненому щорічному звіті правозахисної організації Freedom House, повідомляє РИА "Новости".

У своїй доповіді "Свобода у світі 2012" організація Freedom House оцінила ситуацію з політичними і громадянськими правами в 195 країнах і 14 територіях - політичних утвореннях, чий статус викликає міжнародні суперечки.

При цьому поведінка влади оцінювалося Freedom House за двома критеріями: політичні права (можливість вільної участі у виборах і у формуванні важливих для суспільства рішень) і громадянські свободи (свобода висловлювати думку, особисту автономію від держави, незалежність ЗМІ, захист прав меншин).

Кожен із цих вимірів оцінюється експертами організації за шкалою від 1 (максимум) до 7 (мінімум).

У таблиці "Найбільших змін за сукупним показником з 2008 по 2011 роки" (шкала від 0 до 100) Україна втратила 13 балів. В категорії політичні права Україна отримала "четвірку" замість "трійки" за "спробу придушити опозицію, використання політично мотивованих судів, репресії проти ЗМІ, а також використання сили при придушенні демонстрацій". В категорії громадянські свободи в України стоїть "три бали".

А ось рівень політичних свобод у Росії торік не змінився - країна фігурує в списку "невільних" країн з рейтингом, аналогічним Руанді, Єгипту, Оману, Катару, Габону і території Західного берега річки Йордан, яку ООН вважає окупованою.

Нагадаємо, що після оголошення вироку Юлії Тимошенко міжнародна неурядова організація Freedom House закликала Євросоюз припинити переговори за угодою про зону вільної торгівлі та асоціацію з Україною.

Президент Freedom House Девід Крамер зазначив, що ЄС необхідно призупинити переговори, поки Тимошенко та інших несправедливо, на його думку, заарештованих опозиціонерів не буде звільнено.


На початку минулого року Україну вилучили з категорії вільних країн у рейтингу американської неурядової організації Freedom House. Згідно зі щорічним рейтингом, Україну в січні 2011 року було віднесено до категорії "частково вільних країн".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: В рейтингу Freedom House Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]