Чт, 2024-03-28, 12:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
В Різдвяну ніч на Маріупольському напрямі біснувалася артилерія окупантів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж минулої доби в зоні проведення АТО жоден український військовослужбовець не загинув, але двох бійців було поранено внаслідок гранатометних обстрілів поблизу Новотошківського.

Про це сьогодні, 13 листопада, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Кількість випадків порушення режиму тиші ворогом збільшилася на десять у порівнянні з добою раніше – до сорока двох. У саму ж різдвяну ніч активність противника дещо зменшилася, за винятком Маріупольського напрямку, де з першими зірками на небі сили окупанта застосували артилерію та міномети проти українських військових", - зазначив Мотузяник.

На Луганському напрямку, за даними штабу, найбільша активність бандформувань минулої доби простежувалася поблизу Кримського. Там ворожі обстріли розпочалися вже після заходу сонця і тривали майже дві години. При цьому ворог важкого озброєння не застосовував.

В обід противник протягом години обстрілював з автоматичних станкових гранатометів сили АТО в районі Новотошківського, що на Бахмутській трасі. Також ворог порушував перемир’я у Станиці Луганській та у сусідніх з Попасною селах Новоолександрівка та Новозванівка. Знову ж, використання важкого озброєння противником на цих рубежах не було зафіксовано. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку вчора відбулося 6 ворожих обстрілів. Місця бойової активності противника традиційні – селище Луганське, Авдіївська промзона та підступи до Донецького аеропорту. Важке озброєння ворог використав лише одного разу, випустивши 3 міни у бік сил АТО на Світлодарській дузі.

На Маріупольському напрямку, як і раніше, кількість ворожих обстрілів найвища. Традиційно майже всі випадки порушення перемир’я прийшлися на приморські рубежі – ділянку фронту від Павлополя до Широкиного.

"Так, у Мар’їнці бойовики провели дві короткотривалі збройні провокації. Натомість на південних рубежах напрямку ворог провів 25 обстрілів українських позицій. При цьому бойовики використовували весь спектр наявного озброєння, за виключенням реактивної артилерії та танків", - зазначив речник штабу.

За підрахунками Генштабу, по наших позиціях на цій ділянці фронту було випущено 50 мінометних мін та 25 артснарядів. Найпотужніші обстріли з важкого озброєння сталися у Водяному та Широкиному – вони розпочалися з настанням темряви та тривали з перервами більше двох годин.

Відзначимо, вчора бойовики розпочали добу з потужного обстрілу на Луганському напрямку.

Нагадаємо, 24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі.

Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також 23 грудня сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські військові відбили дві вилазки під Попасною.

1 січня 2017-го, в перший день нового року, бойовики 38 разів обстріляли позиції сил АТО, з них 26 раз – на маріупольському напрямі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: артилерія окупантів, Різдвяна ніч, Маріупольський напрям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]