Чт, 2024-03-28, 21:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
В Сербії оголошено надзвичайний стан через снігопади і морози. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Сербії оголошено надзвичайний стан на території всієї країни у зв'язку з аномальними морозами та снігопадами.

"Уряд дійшов висновку, що неможливо розв'язати звичайними засобами проблеми, які принесли снігопади і заморозки - від розчищення доріг до забезпечення населення продовольством, ліками і електроенергією", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Віце-прем'єр і глава МВС країни Івіца Дачич заявив на засіданні, що з причини того, що в 37 муніципалітетах вже оголошено надзвичайну ситуацію, більш як 70 тисяч осіб відрізано снігопадами від центру, дев'ять громадян загинули і один пропав безвісти, необхідно оголосити надзвичайний стан у всій Сербії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Відповідно до ухваленого рішення, в більшості районів країни в понеділок припинять роботу школи, які не будуть функціонувати щонайменше до 10 лютого.

"У школи не підуть 900 тисяч учнів, а, можливо, до них долучаться і студенти вишів", - повідомив міністр освіти Жарко Обрадович.

Аномальні для місцевих широт холоди й снігопади призвели до цього колапсу в багатьох сферах життя країни. Проїзд багатьма дорогами закритий, провадяться масові відключення електрики, зокрема і в Белграді.

Сербську столицю за вихідні буквально завалило снігом, багатьма вулицями неможливо не тільки проїхати, а й пройти пішки.

У місті катастрофічно не вистачає техніки для розчищення снігу, дорожні служби прибирають замети лише на основних проспектах і магістралях.

Нагадаємо, наприкінці січня сильне похолодання в Східній Європі забрало життя понад 60 осіб.

4 лютого лондонський аеропорт "Хітроу" скасував 30% недільних рейсів через негоду. Також 4 лютого біля римського узбережжя Тірренського моря через сильний снігопад на мілину сів паром, 262 пасажири і членів екіпажу вдалося евакуювати.

Тоді ж, унаслідок снігопадів і холодів, що прийшли в центральну і південну частини Італії, загинули щонайменше 7 осіб.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1059 | Додав: adminA | Теги: В Сербії оголошено надзвичайний ста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]