Пт, 2024-04-19, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:29
В Софії Порошенко поспілкувався з українською громадою і взяв участь у відкритті пам'ятника Тарасу Шевченку
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко у четвер 30 червня в рамках офіційного візиту до Болгарії прийняв участь в урочистому відкритті пам'ятника Тарасу Шевченку в Софії.

Як повідомляє прес-служба голови Української держави, на відкритті пам'ятника був присутній також президент Болгарії Росен Плевнелієв.

"Шевченкове слово об'єднує українську націю по всьому світу, є невичерпним джерелом нашої енергії, нашої національної ідеї", - сказав Порошенко в ході церемонії.

За його словами, цей пам'ятник уособлює образ сьогоднішньої України – молодої, енергійної, яка йде в Європу.

Президент України також подякував болгарському колезі та мерії Софії, які підтримали і сприяли реалізації цього проекту.

Образ молодого Кобзаря в бронзі увічнив київський скульптор Ігор Гречаник, з яким поспілкувався голова Української держави. Окрім того, він зустрівся з представниками української громади.

Пам’ятник Тарасу Шевченку у Софії був встановлений у травні 2009 року в центрі міста, на площі Вазраждане, поблизу будинку адміністрації президента Болгарії та будинку уряду, поруч також кафедральний собор Софійської метрополії Болгарської православної церкви. Висота монументу 3 метри, матеріал – бронза, камінь. Пам’ятник включає в себе національні символи України – калину як уособлення України та рушник як втілення образу життєвого шляху та духовного досвіду української нації. 30 червня поточного року відбулася офіційна церемонія його відкриття.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: українська громада, Софія, Порошенко, Пам'ятник Тарасу Шевченку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]