Чт, 2024-04-25, 19:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
В свій повітряний простір пасажирський літак російської авіакомпанії Україна не пустила - ЗМІ
Інші останні Туристичні новини

Один з рейсів російської авіакомпанії "Трансаеро" не був допущений в небо України та здійснив вимушену посадку в Краснодарі, пише NEWSru.com.

Як свідчать дані сервісу Flightradar, рейс з Москви на грецький острів Корфу (UN9159) облітав Україну вздовж східного кордону.

Телеканал LifeNews стверджує, що диспетчери не пропустили літак Boeing 737, відмовившись прийняти біля самого кордону з Україною і не пояснюючи причин.

Пілоти авіалайнера прийняли рішення слідувати за маршрутом в обхід українського повітряного простору, але через те, що літак здійснив кілька кіл над Брянською областю, знадобилася дозаправка. Рейс сів в аеропорту Краснодара.

Через майже три години літак знову піднявся в повітря і прослідував через Туреччину в кінцевий пункт - аеропорт "Іоаніс Каподістріас".

Дані Flightradar при цьому свідчить, що в попередні дні рейс виконувався без заходу в повітряний простір України: літак летів над Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Сербією, залишаючи Україну південніше і східніше.

Нагадаємо, з 14 серпня 2014 року Державна авіаційна служба України, ввела для деяких російських авіакомпаній спеціальний режим виконання транзитних польотів через територію України. Зокрема, спеціальний режим застосований до авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот-російські авіалінії", які виконують польоти з Росії в Болгарію, Ізраїль, Туреччину, Єгипет і Грецію через повітряний простір України.

Раніше Державіаслужба наклала на російські авіакомпанії 24,48 млн гривень штрафів згідно з українським законодавством за незаконне використання повітряного простору нашої країни.

Також відзначимо, 29 серпня Польща заборонила проліт Ту-154 міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який повертався зі Словаччини, оскільки політ військового літака був заявлений як цивільний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: україна, ЗМІ, пасажирський літак російської авіак, повітряний простір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]