Чт, 2024-03-28, 22:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
В Святогорську Порошенко відкрив школу і до кінця року планує відновити роботу ще 21 школи
Інші останні Новини з регіонів України

Цього року в Донецькій області буде відновлено 21 школа. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, написав в Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Уже в цьому році в Донецькій області буде відновлено 21 школа. Це частина політичного повернення Донбасу. - Президент", - зазначив він.

Крім того, Порошенко взяв участь у відкритті новозбудованої загальноосвітньої школи санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто" в Святогорську Донецької області, повідомили в прес-службі президента.

"Я дуже хочу, щоб цей центр був зразковим. Ми повинні робити потужні кроки, щоб наблизити мир, щоб люди - українці, які проживають на окупованих територіях, дивилися на те, як живуть на вільній Україні. Саме тому я тут, в "Смарагдовому місті", - сказав Порошенко і передав вітання учням і педагогічному колективу школи від дружини Марини, яка нею займається.

Президент висловив тверде переконання, що єдиним політичним способом повернення окупованих територій є відновлення безпеки, інфраструктури, відновлення навчальних закладів, відновлення спокою в прилеглих до окупованих територій районах Донецької і Луганської областей.

"Початок відновлення на Донбасі треба робити з інвестицій в освіту, і ця школа є символом його відновлення", - підкреслив глава держави, назвавши цей навчальний заклад оплотом українства на Донбасі.

Президент також повідомив, що обговорив питання будівництва 21-й опорної школи з головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським. Порошенко підкреслив, що для перемоги українцям "необхідні непереборні мужність, стійкість моральних переконань і позицій".

Він в черговий раз нагадав, що Україна підтримує весь світ, і яскравим прикладом цього є перебування на Донбасі надзвичайного і повноважного посла Японії в Україні Шигекі Суми і передача автомобілів для поліції Донбасу.

Разом з учнями та головою ВЦА, глава держави перерізав символічну стрічку та оглянув навчальні класи, оснащені сучасними засобами для навчання, поспілкувався з викладачами і учнями школи.

Відзначимо, Верховна Рада забезпечила права на отримання освіти громадян, місцем проживання яких є територія АТО, дозволивши здавати тільки вступні іспити до вузів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: робота 21 школи, школа, Святогорськ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]