Чт, 2024-03-28, 13:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
В українців мінфін хоче позичити 3 млрд. Азаров запевняє, за соцвиплатами "не заіржавіє"
Інші останні Економічні новини
Міністерство фінансів України в наступному році планує розмістити казначейські зобов'язання серед населення та залучити до Держбюджету 2,6-3 мільярда гривень допомогою цього інструменту.

Про це повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук, передає УНІАН.

"Довіра відновлюється, але сьогодні ми повинні запропонувати ринку інші інструменти", - сказала Пахачук.

За її словами за 2 роки Мінфін залучив на внутрішньому ринку близько 7 млрд доларів, у той час як всі зовнішні позики становлять 14,3 млрд доларів.

"Тому ми розуміємо, що місткість ринку хороша, і наступного року плануємо розмістити казначейські зобов'язання на 2,6-3 млрд гривень", - заявила Пахачук.

Азаров: незважаючи на труднощі, Україна має кошти на забезпечення соцвитрат

Україна, незважаючи на ускладнення відносин з Російською Федерацією, високу ціну на газ, а також велике боргове навантаження, має достатньо коштів на забезпечення соціальних витрат.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у ході зустрічі з представниками всеукраїнських громадських об'єднань інвалідів.

"Ми виходимо з того: на те, що нам конче необхідно, - а це, перш за все, питання соціальні, - грошей в країні вистачає. І тому ці проблеми повинні закриватися", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що необхідно знаходити баланс між виділенням коштів на соціальні потреби і на розвиток економіки.

"Звичайно завдання уряду ширше. Якщо ми обмежимося тільки соціальними виплатами, то країна розвиватися не буде. Тому треба завжди знаходити баланс між тим, що можна виділити на соціальні справи, на соціальний захист, і тим, що необхідно для розвитку країни", - сказав Азаров.

6 листопада в ході виступу під час Регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві Президент України Віктор Янукович заявив, що соціальний розвиток є одним з пріоритетів влади.

Раніше на засіданні Міжнародного економічного форуму міністр фінансів Юрій Колобов повідомив, що проект бюджету на 2014 рік буде містити підвищення соціальних стандартів. Крім того, він зазначив, що і в поточному році всі соціальні виплати будуть профінансовані.

Раніше повідомлялося, що в серпні Кабінет міністрів України прийняв рішення залучити державне зовнішнє запозичення на суму 750 мільйонів доларів. Згідно з постановою Кабміну № 592 від 21 серпня номінальна процентна ставка за позикою встановлена на рівні 6,5% річних, але також передбачена разова комісія в розмірі 3,02% основної суми боргу.

За підрахунками аналітиків, така комісія складе ефективну прибутковість трохи вище 8% і близька до ринкової.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: Азаров, Мінфін, соцвиплатами не заіржавіє, українців, 3 млрд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]