Пт, 2024-03-29, 09:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
В Україні буде холодна зима, коротка весна і 4 місяці спекотного літа
Інші останні Прогноз погоди

Метеорологи та народні синоптики склали довгостроковий прогноз погоди в Україні: морози триватимуть до середини лютого, потім потеплішає, але в березні холоди знову повернуться – і весна розпочнеться не раніше Великодня (15 квітня). Але вже з 1 травня очікується справжня спека.

Як розповіла заввідділом кліматичних досліджень та довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного НДІ професор Вазіра Мартазінова, Україну засипатиме снігом до Водохреща, а з 24-25 січня вдарять сильні морози - до мінус 10 і нижче, на півночі і на сході - до мінус 20 і нижче.
Холоди, за прогнозом, триватимуть приблизно до 10 лютого, але опадів не буде. А ось друга половина лютого (з Дня закоханих, 14 лютого) і перша половина березня будуть по-весняному теплими, сніг розтане.
Потім, на жаль, зима повернеться, і різко похолоднішає, пише "Сегодня".
Народний синоптик Віктор Некрасов також пророкує снігопади в січні, але помірні, з морозами до 10-15 градусів вночі і 3-5 - вдень.
У лютому-березні очікуються як морози до 20 градусів, так і потепління до плюса, снігопади на 8 березня і знову морози, але вже більш м'які.
"Нинішня весна зі скрипом прийде лише в середині квітня, розпустяться дерева, проте заморозки можливі навіть 24-27 квітня", - стверджує Некрасов.
Літня ж спека, за його словами, прийде вже з 1 травня, тож сказати, що літо триватиме не три, а цілих чотири місяці.
Зазначимо, що в жовтні синоптики обіцяли дуже холодну зиму і багато різких перепадів температури. Вже в листопаді передбачали 30-градусні морози, проте зима в традиційному її розумінні з'явилася тільки зараз.
Нещодавно кліматологи встановили причину холодних зим у Північній півкулі. Нею виявилося зменшення потужності ультрафіолетового випромінювання в мінімум сонячного циклу. Крім того, чергова зміна рівня активності Сонця загрожує північним районам Європи серйозною зміною кліматичних умов. У найближчі 40 років теплої зими в цьому регіоні чекати не варто.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1315 | Додав: nowyny | Теги: прогноз погоди, народні синоптики, Метеорологи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]