Сб, 2024-04-20, 11:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
В Україні Грузія будує термінал зі зберігання овочів і фруктів
Інші останні Економічні новини

Грузія веде будівництво в Україні терміналу зі зберігання овочів і фруктів, повідомляється на офіційному веб-сайті грузинського уряду з посиланням на прем'єр-міністра країни Вано Мерабішвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні наголошується, що термінал буде використовуватися для експорту грузинських фруктів і овочів в Україну та інші країни Східної Європи.

Інші деталі проекту в повідомленні не уточнюються. Для активізації експорту овочів і фруктів Грузія також створює державну компанію, яка буде підтримувати грузинських селян задля продажу вирощеної продукції.

Зокрема, вона буде допомагати виробникам проходити митні процедури, здійснювати транспортування і експорт овочів і фруктів.

Для цього уряд має намір відкрити приймальні пункти по всій країні, обладнані сучасними технологіями для сортування, пакування та зберігання продукції.

Зазначимо, прем'єр-міністр Микола Азаров раніше обіцяв стабільні ціни на овочі для українців, а в перспективі планує завоювати європейський ринок. Прем'єр вважає, що Україна в перспективі може вийти на виробництво 30 млн тонн овочів проти зібраних в 2011 році майже 10 млн тонн.

Раніше Азаров заявив, що у найближчі роки Кабінет міністрів має намір забезпечити Україну овочами та фруктами українського виробництва за помірною ціною. За його словами, для цього урядом введено "стимулювання створення сучасних овоче- та фруктосховищ і тепличних господарств через системи часткової компенсації витрачених на (їхнє) спорудження коштів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1350 | Додав: adminA | Теги: Грузія, зберігання овочів і фруктів, Україні термінал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]