Пт, 2024-03-29, 10:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
В Україні Місія МВФ проведе консультації за статтею IV угоди з українською стороною
Інші останні Економічні новини
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) із 17 по 29 жовтня проведе в Україні консультації щодо ст. IV угоди з МВФ за 2013 рік (зобов'язання щодо валютного режиму), повідомило представництво МВФ в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 29-місячна програма МВФ stand-by передбачала виділення Україні SDR10 млрд (15,2 млрд дол), проте країна отримала лише два транші на SDR2,25 млрд (близько 3,4 млрд дол). Після закінчення програми stand-by Україна намагалася провадити переговори з МВФ про нову угоду.

Місія фонду працювала в Києві з 27 березня по 10 квітня поточного року. Згідно з неофіційними даними, за підсумками її роботи до ключових проблемних питань (підвищення тарифів для населення, девальвація гривні у рамках підвищення гнучкості курсу) додалося питання скорочення дефіциту державних фінансів цього року.

Попередня місія фонду щодо статті IV відвідувала Київ у травні 2012 року, а його рада директорів розглядала це питання 29 червня. За підсумками обговорення МВФ закликав владу України до поступового підвищення тарифів на газ і тепло, поліпшення платіжної дисципліни. Фонд також рекомендував Нацбанку фокусувати свою монетарну політику на підтриманні цінової стабільності, зазначаючи, що поступове збільшення гнучкості обмінного курсу сприятиме пом'якшенню зовнішніх шоків, зміцненню резервів та збереженню конкурентоспроможності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: IV угоди, Україні Місія МВФ, консультації, українською стороною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]