Ср, 2024-04-24, 21:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
В Україні можуть заборонити кіоски з алкоголем і цигарками
Інші останні Економічні новини
Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко і нардеп Олександр Бригинець зареєстрували законопроект про заборону продажу пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів у МАФах (малих архітектурних формах), передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє прес-служба Томенка у середу, даним законопроектом передбачається внесення змін до статті 15-3 закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (щодо обмеження продажу пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів).

За словами голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, що Верховна Рада України підтримає даний законопроект, адже сьогодні абсолютна більшість киян і мешканців інших міст бояться виходити на вулицю у вечірній час.

"Сьогодні у нас є дві проблеми. Перша полягає в тому, що у так званих МАФах продаються спиртні напої підліткам, що неможливо зробити у великих магазинах. Друга проблема - це той факт, що МАФи перетворилися, як кажуть прості люди, на своєрідні "гадючники", де вечорами і в нічний час збирається соціально неблагонадійний контингент і влаштовує гулянки, які заважають відпочивати людям", - зазначив Томенко.

Нагадаємо, Київська міська держадміністрація у жовтні 2011 року оприлюднила проект рішення Київради, що забороняє реалізацію в МАФах слабкоалкогольних і безалкогольних напоїв, тютюнових виробів і харчових продуктів.

Щоб уникнути порушень санітарних норм, у кіосках пропонувалось дозволити лише продаж сувенірів, канцелярських товарів і преси.

У Київраді вже тоді сумнівались, що проект буде ухвалено, оскільки торгівля в кіосках є джерелом надходження коштів до міського бюджету і особистим бізнесом багатьох депутатів.

Слід зазначити, що раніше Київрада скасувала своє попереднє рішення від 23 грудня 2010 року про заборону продажу алкогольних і тютюнових виробів у тимчасових спорудах загальною площею менше 40 квадратних метрів. На засіданні Київради 13 вересня 2011 року, це рішення підтримали 84 із 96 зареєстрованих у залі депутатів. Рішення прийнято у зв’язку із протестом заступника прокурора міста Києва на рішення Київради 2010 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: цигарками, Україні, кіоски з алкоголем | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]