Вт, 2024-04-23, 23:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:08
В Україні процвітає соціальний расизм - вважає голова профспілок
Інші останні Економічні новини

Генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України, голова Громадської Палати України Петро Петриченко заявив, що за 2011 рік в Україні посилилося соціальне розшарування, а також значно збільшилася кількість громадян, яких за міжнародними нормами соціальної оцінки можна вважати бідними. Про це він повідомив на прес-конференції в ІА "Мост-Днепр". 

"За деякими даними, в 2011 році відносно бідною в Україні є приблизно половина населення. Ще 40% населення відчувають страх, що ось-ось опиняться в категорії бідняків. У той же час більш як 2/3 національних багатств зосереджено в руках сотні сімей", - сказав він.

Він вважає, що така соціальна політика схожа з політикою соціального расизму. Коли для багатих усі умови створюються, а бідних дедалі більше і більше обкладають все новими і новими підвищеними платежами.

"Ми проводили експеримент: п'ять людей пробували прожити, тобто харчуватися і одягатися, на прожитковий мінімум. Цей експеримент провалився, ніхто і місяця не зміг прожити на ці гроші. Собівартість нинішнього споживчого кошика з урахуванням цін, за нашими даними, становить близько 1800 грн. Тобто, це і є межа бідності", - сказав він.

Петро Петриченко також зазначив, що потрібна постійна індексація прожиткового мінімуму з урахуванням реального коливання цін на споживчому ринку.

Раніше повідомлялось, що показник бідності в Україні за 2010 рік скоротився на 2,3%, досягнувши найнижчого рівня з 2001 року. Про це повідомив президент Віктор Янукович у своєму зверненні у зв'язку з Міжнародним днем боротьби з бідністю. В цей день на Майдані Незалежності у Києві кілька тисяч осіб взяли участь у мітингу, організованому Федерацією профспілок України.

Слід зазначити, що частка населення України у І кварталі 2011 року із середніми загальними доходами на особу на місяць нижче прожиткового мінімуму зменшилася, порівняно з І кварталом 2010 р., на 5% і становить 25%. Серед мешканців міст ця група становила 21% населення (у січні–березні 2010 р. – 25%), серед селян – 35% (41%). Про це повідомила Державна служба статистики (Держстат) за результатами вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.


В Україні збільшилася кількість людей, які почуваються жебраками. При цьому бідних людей стало трохи менше від часів кризи 2008 року - це викликано не поліпшенням їхнього добробуту, а зниженням середніх громадських стандартів, вважають в Інституті демографії і соціальних досліджень НАН України. Така ситуація стримує розвиток бізнесу, насамперед роздрібної торгівлі .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1320 | Додав: adminA | Теги: межа бідності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]