Чт, 2024-03-28, 23:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
В Україні проводять вибори так, щоб ніхто не бачив порушень - спостерігач
Інші останні Політичні новини
Віце-президент Національного фонду демократії Надя Дюк заявила, що Україна добре навчилася технічно проводити вибори, щоб закордонні спостерігачі не бачили масових порушень у день голосування. Про це повідомило Радіо "Свобода".

Надя Дюк прибула в Україну як учасниця делегації американських спостерігачів. За її словами, в Україні вибори проводяться таким чином, аби спостерігачі не могли виявити порушень.

"Українці технічно вміють проводити вибори, щоб міжнародні спостерігачі не побачили масових порушень на своїх очах. Але загальний фон не був добрим", - сказала вона.

Дюк додала, що українці, з якими вона говорила, готові мати реальні партії, щоб вони представляли їхні інтереси, але є ще "фінансові зацікавлення, бізнесові інтереси, є політики, котрі ув’язнені".

"Це, на жаль, не створює доброго шляху для більшості українських громадян, що хотіли би мати нормальну політичну культуру в цій країні", - сказала Дюк.

"У день виборів ми отримали багато звітів від різних громадських організацій, від політичних партій про порушення. У день виборів ми спостерігали за голосуванням на 160 дільницях", - сказала Дюк.

Вона додала, що особисто побувала в Донецьку.

"Всі дуже нервували, коли бачили, що ми є, щось шепотіли по телефонах, коли ми приходили. Явних порушень ми не побачили. Бачили багато бюлетенів, як виглядало, більше, ніж потрібно, на деяких дільницях. Стояли білі мікроавтобуси, але не можна було довести, що вони привезли людей на "каруселі", я думаю, це більш досвідчені організації в Україні можуть довести", - сказала вона.

Дюк зазначила, що Комітет виборців у Донецьку "виявив дуже багато порушень, були навіть бійки, яких ми самі не бачили, про них чули".

"Я думаю, що Заходу не можна замилювати очі. Для української влади було важливо показати, що вибори були добрі, але більшість тих, хто приїхав спостерігати, надто із західних країн, знають, що таке справжні вибори, і вони бачать, що їх в Україні не було цього разу", - сказала вона.

"Це рік тому, у 2010 році, в 2007 році були вже кращі вибори в Україні. Дуже шкода, що українські громадяни не мали таких виборів цього разу", - підсумувала Дюк.

Як раніше повідомлялось, США вважають, що парламентські вибори, які відбулися в Україні, рясніли порушеннями, і називають їх кроком назад порівняно з минулими виборами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: ь вибори так, Спостерігач, щоб ніхто не бачив порушень, Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]