Чт, 2024-04-25, 05:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
В Україні різко погіршилася ситуація зі свободою слова - "Репортери без кордонів"
Інші останні Політичні новини

В Україні останнім часом різко погіршилась ситуація зі свободою слова, а найнебезпечнішим містом країни для ЗМІ є Донецьк, заявили у Міжнародній організації "Репортери без кордонів".

Так, тільки в червні організація зафіксувала 15 випадків обмеження свободи слова в Україні: перешкоджання журналістській діяльності, напади на журналістів, тиск на них, пише "Україна молода". При цьому за весь 2011 рік таких випадків було зафіксовано 35. "Тобто сталось дуже різке погіршення стану свободи слова", - пояснила представник організації Оксана Романюк.

Тривогу "Репортерів без кордонів" викликала інформація про узгодження програми, яку здійснюють на замовлення Першого національного телеканалу, з офіційним позаштатним радником Адміністрації президента, політтехнологом Ігорем Шуваловим.

Організація також стурбована заявою міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про необхідність урегулювання доступу громадян до інтернету й заявою першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Олександра Мазурчака про намір київської влади подавати судові позови за поширення необ'єктивної інформації про чемпіонат Європи з футболу-2012.

За даними "Репортерів без кордонів", у червні двічі було скоєно напади на журналістів із програми "Гроші" телекомпанії "Студія "1+1". Усього з початку року, як зазначає Романюк, було побито 8 журналістів, у тому числі в Києві фотографа інтернет-видання tochka.net Віталія Лазебника.

При цьому в рейтингу найбільш небезпечних міст для журналістів, зі слів Романюк, лідирує Донецьк, де в січні 2012 року побили 3 журналістів і блогера-правозахисника під час зйомок прострочених продуктів у супермаркеті "Сокіл" і ще 3 журналістів під час зйомок акції протесту.

Перед виборами Верховної Ради "Репортери без кордонів" очікують збільшення тиску на ЗМІ та зростання цензури.

Як повідомлялось, відповідно до звіту "Репортерів без кордонів", оприлюдненого в січні, Україна піднялася на 15 позицій - з 131 на 116 місце в щорічному рейтингу свободи ЗМІ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 941 | Додав: admin | Теги: Україні, свободою слова, Репортери без кордонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]