Чт, 2024-03-28, 10:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
В Україні середня пенсія становить 1900 грн
Інші останні Економічні новини

Середній розмір пенсії на 1 травня 2016 року становив 1900 грн і для його збільшення необхідно вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на очільника відомства Андрія Реву.

"Зараз проблема в тому, що пенсії наших громадян дуже маленькі. Середній розмір на 1 травня 2016 року становить 1900 гривень. Це дуже мало. Тому, якщо ми хочемо, щоб пенсії збільшувалися, потрібно вирішувати проблему дефіциту Пенсійного фонду", - цитує Реву прес-служба.

Як наголошується в повідомленні, однією з основних причин такого стану Пенсійного фонду міністр вважає те, що з офіційно працюючих 16 млн осіб єдиний соціальний внесок (ЄСВ) платять лише близько 10 млн чоловік. "Як відомо, платити ЄСВ наші громадяни мають право у добровільному порядку... Якщо ми говоримо про солідарну систему, то маємо розуміти, що людина не тільки має мати право на стаж для того, щоб претендувати на пенсію в майбутньому, але її обов'язком є турбота про нинішніх пенсіонерів", - цитує прес-служба Реву.

У повідомленні наголошується, що Пенсійний фонд в цьому році отримає з державного бюджету дотацію у розмірі 145 млрд грн. При цьому власні кошти фонду становитимуть 112 млрд грн.

Мінімальна зарплата та прожитковий мінімум в Україні з 1 травня збільшилися на 5% - з 1 тисячі 378 грн до 1 тисячі 450 грн, як було передбачено у законі про державний бюджет на 2016 рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: україна, 1900 грн, середня пенсія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]