Сб, 2024-04-20, 18:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
В Україні сьогодні святкують День Миколая Чудотворця
Інші останні Релігійні новини
Сьогодні, 19 грудня, православні відзначають День святителя Миколая Чудотворця.

Святитель Миколай вважається покровителем мандрівників і мореплавців і є одним із найшанованіших святих у православному світі, передає Тиждень.

Святитель Миколай, який жив у III-IV століттях, прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколаєм Угодником.

Він вважається захисником від усіх бід і нещасть. Християни вірять, що й сьогодні він здійснює безліч чудес на допомогу людям.

За церковним переказом, Миколай Чудотворець народився близько 270 року від Різдва Христова в Малій Азії. Жив у грецькому поселенні Патара Римської провінції Лікія. Вважається, що Миколай був народжений у сім'ї заможних християн.

Після смерті батьків Миколай пожертвував увесь свій спадок, а потім став священнослужителем.

Святитель Миколай дожив до глибокої старості. Після нетривалої хвороби він мирно помер 6 (19) грудня 342 року, й був похований у соборній церкві міста Міри (на території сучасної Туреччини).

У травні 1087 року італійськими купцями мощі святителя були перевезені до Італії й наразі містяться в крипті базиліки Св. Миколая в місті Барі (Італія).



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Сьогодні, Україні, День Миколая Чудотворця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]