Вт, 2024-04-23, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
В Україні відсьогодні почав діяти податок на імпорт іномарок
Інші останні Економічні новини
Сьогодні, 13 квітня, вступило в дію рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, яке вводить нове спеціальне мито на іноземні автомобілі. Відповідне рішення з'явилося в видані "Урядовий кур'єр".

Відповідно до документу, впродовж наступних трьох років в Україні діятиме спеціальне мито на імпорт популярних серед українців автомобілів з бензиновими двигунами з об'ємом циліндрів 1 тис-1,5 тис кубічних сантиметрів, а також з об'ємом 1,5 тис-2,2 тис кубічних сантиметрів.

Таким чином за ввезення таких автомобілів імпортерам доведеться платити спеціальне мито у розмірі 6,46% і 12,95% відповідно.

Введення мита може спричинити підвищення цін на іномарки в Україні. У свою чергу імпортери розповіли, що "запаслися" популярними моделями автомобілів на наступні 3 місяці. Це дозволить їм не піднімати ціни.

Як відомо, 14 березня 2013 року Україна ввела спецмита на імпорт автомобілів. Влада вирішила запровадити спецмита на імпорт нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-1500 куб см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

США і Японія підтримали ЄС і вимагають від України відкласти реалізацію рішення Міжвідомчої комісії про запровадження нових мит щодо імпортних автомобілів або навіть відкликати це рішення.

Рішення України про збільшення ввізного мита на імпортні пасажирські автомобілі негативно позначиться на експорті автомобілів із ЄС, йдеться в заяві Представництва Європейського Союзу в Україні.

Україну чекають санкції проти експортерів (металургів, хіміків, аграріїв), якщо спецмита на імпортні автомобілі не буде скасовано, йдеться у повідомленні Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: відсьогодні в Україні, податок на імпорт іномарок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]