Чт, 2024-03-28, 22:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
В Україні відсутнє культурне поле для становлення культових письменників - Кокотюха
Інші останні Культурні новини
Українські медіа представляють тільки ту інформацію, яку хоче бачити-чути масовий споживач, тому книжкові премії не допомагають у просуванні книги. Таку думку в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна" висловив письменник Андрій Кокотюха.

За його словами, у всьому світі виданню, відзначеному будь-якою премією, відразу надається медіапідтримка і кращі місця в книжкових магазинах, крім того, це потужний супровід літературної критики. "У нас же книга, відзначена премією або яким-небудь іншим чином, не стає приводом для культурно орієнтованих медіа. Не кажучи вже про інформаційні повідомлення", - підкреслив письменник.

"Чому візит до України Дар'ї Донцової або Фредеріка Бегбедера приваблює куди більше уваги, ніж тутешні автори? Тому що організатори таких зустрічей користуються плодами чужої праці. Того ж Януша Вишневського хтось вже зробив зіркою у Польщі. Я зовсім не належу до людей, які пишаються поганеньким, зате "своїм". Поняття "якість", як і поняття "смішно", уявлення про сексуальні, гастрономічні смаки - надзвичайно суб'єктивні. Але у нас звикли помічати якщо "своє", то тільки поганеньке. Або не помічати взагалі. Професійно у нас намагаються описати тільки відносини Потапа і Насті Каменських. А медіа представляють тільки ту інформацію, яку хоче бачити-чути масовий споживач. Тому книжкові премії не допомагають у просуванні книги, оскільки вони не вписані в культурний контекст", - уклав він.

Як повідомлялося, з 24 травня по 1 червня 2013 року в Києві в столичному "Мистецькому арсеналі" пройшов III Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал". У рамках фестивалю і книжкової виставки відбулися поетичні читання, лекції, майстер-класи та дискусії, які об'єднують літературу і мистецтво.

Слід зазначити, що в Україні в останні роки на тлі вибуху технологій катастрофічно знижується популярність друкованої книги.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Україні, культових письменників, культурне поле, Кокотюха | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]