Чт, 2024-04-18, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:59
В Україні з 1 січня почнуть діяти вимоги ЄС до продуктів з какао і шоколаду
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

З 1 січня наступного року почнуть діяти нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, що має забезпечити дотримання європейських стандартів в галузі безпечності та якості продуктів харчування.  

Про це повідомила заступник міністра аграрної політки та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, інформує прес-служба Мінагрополітики.

Наказ Мінагрополітики №157 вводить в дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду та какао. Вони надають споживачам вищий рівень поінформованості та впевненості у високій якості продукту, який вони купують.

"Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном",- наголосила Трофімцева.

Вона проінформувала, що Україна досить активно експортує шоколад та вироби з нього до країн ЄС. Лише за січень-жовтень поточного року збільшився експорт на 35%, порівняно з 2016 роком та становив $25,3 млн.

Трофімцева наголосила, що європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.

"Наприклад, в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному - понад 25% та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14%- молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду", - підкреслила Трофімцева.

Також вона додала, що в разі невідповідності продукту цим вимогам, він не зможе називатись "шоколадом" або "шоколадним". А матиме назву "солодкий батончик" або "глазурована цукерка".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 651 | Додав: adminA | Теги: україна, продукти з какао і шоколаду, вимоги ЄС, 1 січня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]