Пт, 2024-04-19, 21:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:08
В Україні за 5 мільйонів доларів можна стати нардепом
Інші останні Політичні новини
Для перемоги на виборах у Верховну Раду по одномандатному виборчому округу необхідно витратити від 1 до 5 мільйонів доларів, повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Такої точної "такси" немає, але, звичайно, складно буде виграти вибори людині з боку, не заплативши від 1 до 5 мільйонів доларів. Але тут є специфіка залежно від регіону, від кандидата і багатьох складових. Дешевше, якщо особа відома, авторитетна, проте і їй сильно ставитимуть "палиці в колеса", - сказав Черненко.

За його словами, багато що в даному випадку залежить від того, чи популярний політик балотується по округу, або "взагалі лівий парашутист, який тільки перед виборами з'явився на окрузі".

 У свою чергу, за джерелами ТСН, у Партії регіонів вже затверджені списки кандидатів на наступні парламентські вибори. Ціна стовідсоткового потрапляння в список - 10 мільйонів доларів.

Нагадаємо, в підготовлюваний проект закону про вибори до парламенту передбачається включити норми про підвищення прохідного бар'єру для партій до 5% з чинних 3% і про вибори половини депутатів за партійними списками, а ще 50% - в одномандатних округах. З 2006 року в Україні діє пропорційна система і усі 450 депутатів обираються за партійними списками.

Як відомо, чергові парламентські вибори відбудуться у жовтні 2012 року, а президентські - у березні 2015 року.

За матеріалами: РБК-Україна

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1241 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]