Чт, 2024-03-28, 14:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:51
В Україну йде похолодання, а клімат стає схожим на грецький
Інші останні Прогноз погоди
В Україні з 8 серпня прогнозується незначне зниження температури повітря. Про це про це під час брифінгу сказав директор Укргідрометцентру МНС Микола Кульбіда, повідомляє УНІАН.

"Уже сьогодні поступово почався рух атмосферних фронтів із Західної Європи далі на схід, і можна говорити, що сьогодні вже крайній захід Україна буде під впливом цих атмосферних фронтів", - сказав він, додавши, що в цьому регіоні пройдуть короткочасні грозові дощі.

8-9 серпня холодний атмосферний фронт із заходу пройде по більшій частині території України, за винятком крайнього півдня і сходу.

Хоча в Києві найближчу добу збережеться висока температура. 7 серпня в столиці очікується температура до +37 градусів.

За даними Гідрометцентру, Україна залишиться під впливом спекотної повітряної маси. Атлантичне повітря переміститься на захід країни з Центральної Європи.

На більшій частині території України 7 серпня буде сухо, температура вночі + 17-23 градуси, в Криму та Приазов'ї місцями + 24-26 градусів, вдень сильна спека +34-39 градусів, у південних областях місцями +40-42 градуси.

Вітер змінних напрямків, 3-10 м/с.

Лише в західних областях подекуди короткочасні дощі, грози. Вітер південний з переходом на західний, 5-10 м/с, вдень місцями шквали 18-23 м/с. Температура вночі + 17-22 градусів, вдень + 26-33 градусів, в Карпатах + 22-27 градусів.

Зазначимо, що останнім часом, зі встановленням сухої спекотної погоди, в Україні різко зросла кількість пожеж. 3 серпня МНС оголосило тривогу через високий рівень пожежної небезпеки в Україні у зв'язку зі спекотною погодою. З цієї причини Кабінет міністрів ухвалив рішення обмежити відвідування лісів.

Клімат України стане схожий на клімат Греції

Клімат Україна стає субтропічним і буде нагадувати клімат Греції. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

"З початку 80-х років і до нинішнього року ми маємо досить стрімку тенденцію до зростання середньорічної температури повітря", - сказав він.

За словами Кульбіди, найбільш виражене потепління в Україні проявляється в холодний період року.

"Кожен наступний градус буде викликати збільшення кількості днів з температурою 35 і більше градусів, що призведе до все більш посушливого характеру погодних умов", - пояснив він.

Також Кульбіда зазначив, що навіть тенденція до збільшення кількості опадів в Україні "тут не допоможе, адже вони переважно зливового характеру і швидко випаровуються".

"По кліматичних зонах України, особливо степова частина, поступово наближається до сухих субтропіків, таких, як Греція, наприклад", - констатував Кульбіда.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: грецький, Україну йде похолодання, клімат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]