Пт, 2024-03-29, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
В Умані 20 хасидів "прогуляли" свої паспорти. Решта караванами прямує додому
Інші останні Новини з регіонів України
Понад 20 тисяч хасидів покинули місто Умань на Черкащині, відсвяткувавши юдейський Новий рік Рош-га-Шана. За інформацією Уманського міськвідділу УМВС в Черкаській області, станом на ранок 9 вересня з Умані виїхали вже більш ніж 20 тисяч хасидів.

Вони від'їжджають автобусами та автомобілями в аеропорти Києва, Одеси та Вінниці. Очікується, що більшість паломників-хасидів покине Умань до 11 вересня.

У міліції також повідомили, що під час святкування юдейського Нового року 15 хасидів-паломників втратили закордонні паспорти. Ще 20 людей звернулися в тимчасовий консульський відділ Ізраїлю в Умані через втрату паспортів і документів.

Нагадаємо, вночі на 5 вересня в Умані зустріли новий 5774-й рік за юдейським календарем більш як 27 тисяч хасидів.

Під час паломництва охорону громадського порядку в Умані забезпечували понад 400 українських міліціонерів та представники поліції Ізраїлю. Хасиди щороку приїжджають до Умані поклонитися могилі цадика Нахмана під час святкування Рош-га-Шани.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: додому, 20 хасидів, Умані, паспорти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]