Чт, 2024-04-25, 07:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
В УПЦ пояснили, чому люди голосують за "Свободу" і комуністів
Інші останні Релігійні новини
Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) вважає, що за ВО "Свобода" віддала голоси більшість обурених ухваленням закону про мови. Про це священик сказав у коментарі "Gazeta.ua".

На його думку, розумне дозування радикальності дасть змогу "Свободі" не втратити цю підтримку.

"Особисто я сподіваюся, що "Свобода" розумітиме - за неї голосували більш як за патріотичну, ніж як за радикально-націоналістичну силу. Тому не дозволить перетворити український патріотизм на опудало неонацизму, хоч як би цього хотів дехто в Україні та за її межами", - зазначив архієпископ.

Водночас він вважає, що Комуністична партія набрала високий відсоток голосів через те, що українському суспільству також бракує своєї лівої сили.

"Багато хто дивується, чому процент за комуністів збільшився. Думаю, що кілька відсотків КПУ додають прокремлівські виборці, які перестали вважати ПР виразником своїх поглядів. Ще кілька - розчарований відсоток електорату Донбасу, який не отримав того, чого чекав у 2010-му. Українському політикуму явно не вистачає справді української лівої чи ліво-центристської партії і справжніх лівих політиків", - зазначив архієпископ Євстратій.

При цьому він зауважив, що у колишнього лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза "було намагання щось подібне зробити, хоча б робити вигляд, але він проміняв Соцпартію на пшик спікерського крісла".

"А ще слід зазначити, що Компартія не отримала жодного мажоритарного мандату! Жодного. На відміну від "Свободи", яка добивається їх навіть у Центральній Україні, за межами базового електорального поля", - додав священик.

Раніше посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін-Ель висловлював свою стурбованість проходженням до парламенту представників партії "Свобода".

Зазначимо, що 28 жовтня в Україні пройшли вибори до Верховної Ради. За результатами попереднього підрахунку 95,59% виборчих бюлетенів Партія регіонів залишається лідером виборчих перегонів. Друге місце посідає партія "Батьківщина", за нею - УДАР. Головною ж сенсацією парламентських виборів стали високі результати Компартії і партії "Свобода", які політологи пояснюють збільшенням протестного електорату на сході країни і кількості виборців, що визначилися в останні дні перед виборами.

Дані, отримані Центрвиборчкомом, в цілому збігаються з результатами екзит-полів, оприлюдненими після завершення голосування.

Як повідомлялося раніше, за результатами голосування по закордонному округу на виборах до Верховної Ради лідирує ВО "Свобода".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: Свободу і комуністів, УПЦ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]