Ср, 2024-04-24, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
В успіх зустрічі в Мінську 26 серпня Порошенко та Меркель вірять
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко сподівається на успіх переговорів у Мінську на зустрічі з лідерами Євразійської трійки і представниками ЄС, передає прес-служба президента.

"Ми сподіваємося, що буде досягнуто позитивних результатів (на зустрічі в Мінську 26 серпня - ред)", - сказав він на спільному із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель брифінгу в суботу в Києві.

Ангела Меркель також сподівається, що переговори в Мінську сприятимуть вирішенню кризи в Східній Україні.

"Ми підтримуємо мирні переговори, які відбудуться в Мінську, і сподіваємося, що на них відбудеться прогрес хоча б на крок вперед. Ми обговорювали цю тему з президентом (Порошенко - ред). Я вважаю, що це можливість просування", - сказала вона на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції в суботу в Києві.

Вона запевнила, що Німеччина та ЄС будуть спільно з українською владою робити все для вирішення ситуації дипломатичним шляхом.

"Звичайно ж, ми хочемо знайти рішення, яке буде прийнятним для всіх сторін і буде основою для збереження територіальної цілісності України. Мова не йде про те, що, як кажуть деякі, що окремі вимоги українського населення не враховуються. Президент щойно сказав, що російська мова - це не проблема, культурна ідентичність і самобутність - це теж не проблема. і це дуже важливий меседж", - підкреслила Меркель.

Федеральний канцлер висловила думку, що на ці теми треба говорити з жителями сходу України, але спочатку треба досягти миру, повернути контроль на кордоні.

У Мінську 26 серпня пройде зустріч президента України з лідерами Євразійської трійки (РФ-Бєлврусь-Казахстан), а також представників ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: зустрічі в Мінську 26 серпня, Порошенко, Меркель, успіх | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]