Пт, 2024-04-26, 00:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:40
В захопленні заручників терористи на Донбасі використовують досвід Чечні
Інші останні Кримінальні новини

На Донбасі бойовики впроваджують досвід захоплення заручників, відпрацьований під час другої чеченської війни.

Про це на брифінгу повідомила представник центру громадських свобод та ініціативи Євромайдан-SOS Марія Томак, – повідомляє Ліга.Новости.

«Якщо згадати, наприклад, російський досвід у Чечні, а його тут згадати більш ніж доречно, то саме у російських правозахисних організацій, насамперед у «Меморіалу», є колосальний досвід роботи з цією інформацією, документуванням», – сказала вона.

Як зазначила правозахисниця, саме завдяки колегам з «Меморіалу» українським правозахисникам стало відомо, що на сході України зараз впроваджена та сама система взяття в заручники і тортур, яка існувала під час другої чеченської війни.

«І навіть на рівні персоналій. Гіркін, відомий як Стрєлок і Стрєлков, – це персонаж ще другої чеченської війни. В «Меморіалі» є шість кейсів, в яких зафіксовано його участь в примусовому викраденні людей», – зазначила вона.

Нагадаємо, в полоні у терористів на Донбасі залишаються сотні заручників. Проте точне їх кількість невідома.

За даними уповноваженого президента з урегулювання ситуації на Сході України Ірини Геращенко, більшість полонених – це цивільне населення, в тому числі і діти-сироти.

Amnesty International зібрала докази жорстоких тортур проти проукраїнських активістів та журналістів на Сході України протягом останніх трьох місяців.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: терористи, донбасі, захопленні заручників, досвід Чечні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]