Чт, 2024-03-28, 19:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

10:49
В Запоріжжі буде перший в Україні будинок із "сонячним дахом"
Інші останні Новини світу науки і технологій

"Сонячний дах" у Запоріжжі обійдеться інвесторам орієнтовно у 90 тисяч євро, - розповів в інтерв’ю Deutsche Welle директор ТОВ "Менеджес Україна" Артем Бірюков. Це товариство є українським представником німецької компанії «Managess Energy Group».  Як пояснив Бірюков, проект складатиметься з двох етапів: «Власне технічного – встановлення фотоелектричних модулів, та інформаційного – навчання фахівців роботі з альтернативними технологіями й ознайомлення громадськості з можливостями геліоненергетики».

 

Німецьке енергетичне агентство DENA (Deutsche Energie Agentur GmbH) вкладає у проект в Запоріжжі 45 відсотків фінансових коштів, решту бере на себе «Managess Energy Group». Остаточно з об`єктом, на котрому розмістять батареї, поки не визначились. Скоріше за все, зупиняться на бізнес-центрі. Нині триває перевірка його даху на міцність. У разі, якщо ініціатива виявиться успішною, «сонячні дахи» можуть з`явитися і в інших.

 

Німецькі інвестори пояснюють своє рішення щодо подальшого співробітництва з Україною у сфері геліоенергетики тим, що це передусім чудова реклама  альтернативним джерелам енергії. А для самої компанії, яка працює в цій галузі, йдеться про гарну нагоду краще пізнати умови ведення бізнесу в Україні.

 

Німецьке енергетичне агентство DENA вкладає гроші у впровадження подібних програм в різних країнах, аби стимулювати німецькі підприємства виходити на нові ринки. Проекти  з альтернативної енергетики, фінансовані DENA, реалізуються у 22 державах світу.

 

Як повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації, шість місяців тому німецький партнер  погодив зведення геліоелектростанції у місті Приморськ, що в Запорізькій області. Загальна сума  іноземних інвестицій у цей проект складає 35 мільйонів євро. Якщо оформлення дозвільних процедур завершать найближчим часом, то будівництво розпочнеться вже цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1457 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]