Чт, 2024-03-28, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
В заповіднику Чилі пожежа: вогонь спалахнув через недопалок
Інші останні Новини світу

Влада Чилі затримала ізраїльського туриста, якого підозрюють у ненавмисному підпалі заповідника, оголошеного зоною катастрофи через пожежі, передає РИА "Новости".

Так, більше 12-ти тисяч гектарів лісів і пампасів знищені вогнем в біосферному заповіднику Торрес-дель-Пайне в чилійській Патагонії на кордоні з Аргентиною. Як повідомив журналістам увечері в неділю Вісенте Нуньєс, директор національної служби з надзвичайних ситуацій Чилі, займання в національному парку в чилійській Патагонії могло статися через кинутий туристом незгашений недопалок.

"Майже 12 500 гектарів охоплені полум'ям в заповіднику. На гасінні пожежі працюють більше 500 пожежників, яким надають допомогу армійські частини. Використовуються літаки і вертольоти. Вдалося взяти під контроль три з шести осередків поширення вогню", - сказав Нуньєс.

"Громадянин Ізраїлю заарештований як можливий винуватець (пожежі) з необережності", - заявив прокурор області Магальянес на півдні країни Хуан Мелендес.

За словами Нуньєса, влада Чилі звернулася за допомогою до відповідних служб Австралії та США. Вже три дні працюють на гасінні пожежі аргентинські фахівці. У понеділок прибудуть пожежники з Уругваю.

Вогонь не вдається згасити, оскільки його поширення непередбачуване через поривчастий і мінливий вітер, швидкість якого сягає 120 кілометрів на годину. Тим часом, голова МВС Чилі Родріго Хінспетер вважає, що пожежу вдасться загасити найближчими днями. На місці дії пожежних координують міністри сільського господарства та навколишнього середовища.

Щодо 23-річного ізраїльтянина виписано ордер на арешт.

Спалах в заповіднику було зафіксовано увечері у вівторок. Стрімке поширення вогню змусило владу евакуювати близько 700 відвідувачів і співробітників. У п'ятницю президент Чилі Себастьян Піньєра перервав свої новорічні канікули в курортному містечку Вінья-дель-Мар на тихоокеанському узбережжі і на екстреному засіданні уряду в столиці країни Сантьяго оголосив Торрес-дель-Пайне і прилеглу провінцію Ультима-Есперанса (Ultima Esperanza - "остання надія" ) зоною катастрофи. Також було прийнято рішення повністю закрити заповідник для відвідувачів до лютого.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1137 | Додав: adminA | Теги: В заповіднику Чилі пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]