Чт, 2024-03-28, 20:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
В збройному конфлікті у Нігерії між мусульманами і християнами загинули 39 осіб
Інші останні Новини світу
У Нігерії в результаті збройного конфлікту на етнічному грунті загинули 39 людей, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Конфлікт стався в м. Вукарі, розташованому в штаті Тараба на північному сході країни, між мусульманами племені хауса і християнами племені джукун, повідомила поліція штату. У результаті було вбито 39 осіб і спалено близько 30 будинків. У місто введені війська, введено комендантську годину. Причини, які спровокували конфлікт, в даний момент невідомі.

Заворушення в штаті Тараба почалися з того, що після похорону одного з лідерів християнської громади в г.Вукарі учасники похоронної процесії скандували гасла на мусульманському районі. Це призвело до зіткнень молоді християнської та мусульманської громад.

У Нігерії, де проживають 152 млн людей, близько 48% населення є християнами, близько 50% - мусульманами. На півночі і північному сході країни активно діє ісламістське терористичне угрупування "Боко Харам".

Нагадаємо, у світі від насильства щорічно страждають близько 100 мільйонів християн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: мусульмани, Християни, 39 осіб, Нігерія, збройний конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]