Чт, 2024-03-28, 15:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:52
В Женеві BMW представила на автосалоні купе M6
Інші останні Новини світу

Автосалон у Женеві традиційно стає ареною дебюту різних суперкарів, але цього року виставка мало не побила рекорду - тут і Ferrari F12 Berlinetta, і Porsche Boxster, і Mercedes-Benz SL 63 AMG, і Audi RS 4 Avant. Звісно ж, у BMW не могли залишитися осторонь - крім купи модифікацій з лінійки M Performance, баварці показали й нову "емку". Та яку - купе BMW M6, пишуть "Автоновости".

Хижак! І справа не лише в ефектному червоному кольорі. Передній бампер з великими повітрозабірниками, фірмові "двостволки" вихлопу, опціональні 20-дюймові колеса (у базі R19) і дах з вуглепластику - ось "особливі прикмети" BMW M6. Навряд чи хтось сплутає її зі звичайною "шісткою". А ще в око впадають золотисті супорти і величезні гальмівні диски. Вперше серійна BMW отримує карбоно-керамічні гальма. Зрозуміло, як додаткове устаткування.

Їхній діаметр вражає - 400 мм спереду і 396 мм ззаду. Зовсім не зайва деталь автомобіля, що має під капотом "табун" із 560 "коней". Нагадаємо, у попередньої M6 було "лише" 507. Крім того, відчутно зріс крутний момент - до 680 Н-м. Але шанувальники колишніх M5 і M6 напевно любили їх не лише за цифри, а й за атмосферний V10, що володіє неймовірним "голосом". Тепер він став надбанням історії, а його місце зайняв V8 з турбонагнітачем.

Агрегат об'ємом 4,4 літра "крутиться" до 7200 об/хв і у поєднанні з "роботом" M DCT розганяє M6 до "сотні" лише за 4,2 секунди (при використанні функції Launch Control). Цікаво, що седан M5 з аналогічною "начинкою" розганяється вже за 4,4 секунди. І навряд чи річ у 20-кілограмовому гандікапі (M6 важить 1850 кг, а M5 - 1870). Радше винен маркетинг - "шістка" мала бути швидшою за "п'ятірку". Максимальна швидкість обмежена на рівні 250 км/год, але в разі замовлення пакету M Driver’s Package вона зростає до 305 км/год. При цьому BMW заявляє середню витрату в змішаному циклі в 9,9 л/100 км.

Цікавий факт: передня колія M6 розширена на 30 мм порівняно зі звичайними купе 6-ї серії, а задня, навпаки, зменшилася на 45 мм. Амортизатори мають три режими роботи і, як і міжколісний M-диференціал, керуються електронікою. У салоні - додаткове оздоблення шкірою і карбоном, спортивні крісла і "худе" M-кермо. А ще дивно, що першим на ринок вийде кабріолет M6, який представлять аж у квітні.

Закриті машини дістануться до покупців лише восени, а ось кабріолет повинен встигнути до літнього сезону. Поки що M6 зі складаним верхом офіційно не представили, але відомо, що вона на 110 кг важча за купе.

Зазначимо, раніше представники BMW вже казали, що в 2014 році з'явиться новий кросовер, який отримає назву Х4. І вже можна скласти враження про вигляд цієї моделі - британський журнал AutoExpress опублікував перші комп'ютерні малюнки BMW X4.

Звичайно, наразі вони мають статус неофіційних, але журналісти AutoExpress запевняють, що серійний автомобіль відрізнятиметься від зображеного на картинках лише в дрібницях.

Як і передбачалося, передня частина Х4 буде зроблена в стилі всіх нових кросоверів BMW. Хоча вже зараз видно, що це буде один з найагресивніших автомобілів марки.

Головна ж "фішка" BMW X4 полягає в тому, що він стане не просто кросовером, а таким собі позашляховим купе з сильно заваленим назад дахом. Завдяки цьому зовнішній вигляд машини вийде дуже стрімким (ну а об'єм багажника і зручність посадки на другому ряду крісел в даному разі вторинні).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: BMW представила купе M6 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]