Сб, 2024-04-20, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:45
В Житомирі співробітники НДІ погрожують голодуванням через борги із зарплати
Інші останні Новини з регіонів України
2 жовтня в Житомирі 20 співробітників Науково-дослідного інституту радіосистем оголосили голодування через борги із зарплати.

Як повідомляє "Житомир.info", держава заборгувала співробітникам інституту понад 2,5 мільйона гривень.

За словами співробітників, з 2005 року держава призупинила фінансування держзамовлень ДП "Науково-дослідний інститут радіосистем", і люди перестали отримувати зарплату.

Працівники інституту підготували звернення до Кабінету міністрів, в якому оголосили про початок голодування.

"Акція протесту спрямована проти свавілля корумпованих чиновників Міноборони і Кабміну, а також проти бездіяльності та безвідповідальності за свої обіцянки президента Віктора Януковича, який обіцяв виплатити заборгованість по зарплаті на всіх держпідприємствах", - повідомили голодувальники.

На останній їхній лист президенту від 6 червня співробітники інституту отримали чергову відписку.

"Відтоді ніяких конкретних дій з боку влади не було. Далі ми терпіти не можемо й оголошуємо голодування з 2 по 5 жовтня", - повідомили науковці.

Вони вимагають від Верховної Ради і Кабінету міністрів виконати прийняте рішення про виключення НДІ радіосистем з переліку підприємств стратегічного призначення і списку підприємств державної власності, які не підлягають приватизації.

"Якщо наші вимоги за 3 дні не будуть задоволені, ми почнемо безстрокове голодування, до якого приєднаються наші сім'ї і колишні співробітники наукового інституту", - заявили співробітники інституту.

"Люди сидять без зарплати, у них немає грошей на лікування, через борг перед Пенсійним фондом нашим співробітникам не зараховують до стажу останні 7 років роботи на підприємстві. З 2007 року проводиться процедура банкрутства, через що суд заборонив нам здійснювати будь-яку господарську діяльність ", - повідомив голова профспілки НДІ радіосистем Микола Мозговий.

Він додав, що люди хочуть, щоб інститут передали у комунальну власність.

"Тоді у нас буде можливість знайти інвестора, який допоможе привести будівлю до ладу і відродить діяльність підприємства", - зазначив Мозговий.

Працівники інституту також скаржаться на жахливий стан самої будівлі, в якому всього кілька років тому виготовлялося високотехнологічне обладнання для військової техніки.

"Кілька років тому губернатор Сергій Рижук обіцяв передати інститут у комунальну власність. Але справа з місця не зрушила. Ось чекаємо, що він нам сьогодні пообіцяє", - розповів колишній директор НДІ радіосистем Іван Поліщук.

Сергія Рижука протестувальники так і не дочекалися, до них приїхав заступник Житомирського губернатора Ярослав Долгих.

Він повідомив, що питання про передачі державного стратегічного об'єкта у комунальну власність не належить до компетенції місцевої влади, але запевнив, що дане питання вже вирішується на рівні Міністерства оборони і Міністерства соцзахисту.

Нагадаємо, 23 вересня в місті Сквирі Київської області безстрокове голодування оголосили близько ста "чорнобильців".

Люди звинувачують місцевий пенсійний фонд у порушеннях при перерахунку пенсій.

Тому виплати зменшилися фактично вдвічі. При цьому людей стали позбавляти статусу ліквідаторів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: співробітники НДІ в Житомирі, голодуванням, борги із зарплати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]