Сб, 2024-04-20, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:00
В зоні АТО можуть створити спеціальну економічну зону
Інші останні Новини з регіонів України

Україна може піти на створення спеціальної економічної зони за кримським зразком на території проведення антитерористичної операції (АТО) в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє " Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву міністра фінансів Олександра Шлапака в ефірі Першого національного каналу.

"Можливий і такий варіант. Тобто, взяти за зразок те, що було взято в Криму", - сказав міністр.

За його словами, уряд працює над різними варіантами взаємодії з непідконтрольними територіями.

"Ми все ж виходили з того, що нам вдасться зберегти цей регіон під контролем України. Зараз ми змушені переглядати свою політику щодо цього регіону", - зазначив Шлапак.

Міністр нагадав, що уряд на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони вже прийняті спеціальні рішення про припинення фінансування цих територій: Мінфін нараховує всі виплати, які повинні були б здійснюватися, але не проводить їх.

"Зараз ми ведемо відповідні розрахунки, як нам бути в податковій сфері щодо цього регіону. Адже, на жаль, податкові зловживання, які завжди були досить поширеними в Україні, на сьогодні, як свідчать дані нашої фіскальної служби, все більше і більше отримують прописку в тих регіонах, яких ми не контролюємо", - зазначив глава Мінфіну.

Говорячи про курсові перспективи, Шлапак висловив думку про наявність економічних передумов до зміцнення гривні, які поки що долаються панічними проявами.

За його словами, влада має інструменти, здатні погасити паніку.

"Якщо припиниться паніка, ми повернемося до курсу не вище ніж 13 грн... Паніку не можна зупинити", - визнав Шлапак.

Нагадаємо, що Верховна Рада 12 серпня ухвалила спеціальний закон про створення вільної економічної зони Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України. Цим законом також визначено права громадян України, які перебувають на тимчасово окупованій території.

5 листопада прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін прийняв рішення зупинити соціальні виплати в тих районах Донбасу, які перебувають під контролем терористів. При цьому, за словами Яценюка, уряд виділить 300 мільйонів гривень на фінансування територій Донбасу, підконтрольних Києву.

А 15 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про скасування закону "про особливий статус Донбасу". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: спеціальну економічну зону, зоні АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]