Пт, 2024-04-19, 12:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Вадим Довгорук, який втратив руку й обидві ноги в зоні АТО, вступив до університету
Інші останні Новини України

 Спецназівець Вадим Довгорук, який брав участь в АТО і втратив руку та обидві ноги в боях з терористами, вступив до університету на психолога і вчиться набивати м'яч. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Не вистачає мотивації? 23-річний спецназівець 3-го полку Вадим Довгорук добровільно зголосився їхати на допомогу в Дебальцеве, коли останню трасу вже перерізали. Його група потрапила в засідку, вибухом Вадиму відірвало руку, на його очах помер від ран його товариш-командир, потім він більше трьох діб переховувався від ворога на 20-градусному морозі без будь-якої допомоги, без води, їжі та тепла, повз по снігу, але здаватися не хотів, його взяли в полон, коли він уже не міг рухатися через величезну крововтрату, в лікарні йому ампутували обидві ноги, його обміняли, і все одно він вижив, всупереч усім прогнозам і всім підручникам з медицини", - підкреслює Бутусов.

За його даними, зараз Вадим не занепав духом, а навчається на психолога.

"І зараз кавалер ордена "Народний герой України" навчається в університеті в Кіровограді на психолога, щоб рятувати тих, хто втрачає віру в себе і втомлюється боротися. Як Вадим бореться зі стресами? Навчається набивати м'яч", - додає журналіст.

Нагадаємо також, що Верховна Рада зобов'язала військових, які брали безпосередню участь у АТО, пройти безкоштовну психологічну реабілітацію.

Статус учасника бойових дій отримали понад 77 тис. військовослужбовців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: admin | Теги: Вадим Довгорук, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]