Чт, 2024-03-28, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Ван Ромпей залишається президентом ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Голова Європейської ради Герман ван Ромпей подякував главам держав і урядів країн ЄС, які попросили його залишитися на цій посаді на другий дворічний термін.

"Я з великим задоволенням приймаю пропозицію про другий мандат. Для мене честь служити Європі в такий вирішальний час. Але це також і велика відповідальність", - написав він у своєму мікроблозі на Twitter в четвер ввечері, перебуваючи на засіданні саміту, передає "Інтерфакс-Україна".

Довідка

Герман Ван Ромпей народився у 1947 році у Брюсселі. Перед тим, як піти у політику, три роки працював у Центробанку Бельгії. У 1975 році він стає членом кабінету прем'єр-міністра Бельгії Лео Тіндеманса, а з 1978 по 1980 роки входить в кабінет міністра фінансів Гастона Гєєнса, який пізніше очолив уряд Фландрії.

Після цього Ван Ромпей тривалий час займається політичними і економічними дослідженнями і викладає у вишах Бельгії.

Паралельно Ван Ромпей робить політичну кар'єру. У 1978 році він увійшов до бюро партії CVP, яку він очолював з 1988 по 1993 роки. Сьогодні партія носить назву CD&V (фламандські християнські демократи).

У 1993 році він стає міністром фінансів, і цей пост Ван Ромпей обійматиме аж до 1999 року. Будучи міністром, політикові вдалося істотно скоротити державний борг Бельгії.

Потім Ван Ромпей обіймає крісло депутата в Палаті представників - нижній палаті парламенту Бельгії, а в січні 2004 року він стає держміністром. У липні 2007 року Ван Ромпея обрано головою Палати представників, а в грудні 2008 року став 48-м прем'єр-міністром країни.

Ван Ромпей одружений на бельгійці Гіртруї Уїнделс, з якою він познайомився в 1975 році, повертаючись з туристичної поїздки до Кенії. Зараз у Ван Ромпея дві дочки і двоє синів: У 2008 році Ван Ромпей став дідусем.

Перший президент ЄС є автором шести книг, пише хоку. Два його вірші було надруковано у Wall Street Journal. Зазначимо, що Ван Ромпею належить фраза про те, що Туреччина, що має статус країни-кандидата в члени ЄС, "не є частиною Європи" і ніколи нею не стане.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: Ван Ромпей залишається президентом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]