Чт, 2024-04-25, 07:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Вантажівок на кордоні з Кримом стало менше. Акція триває
Інші останні Новини з регіонів України

Державна прикордонна служба України повідомляє про суттєве зменшення кількості вантажівок у контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з Кримом.

"Кількість вантажівок зменшується. На "Каланчаку" їх дев'ять, в "Чаплинці" - 26", - повідомив "Інтерфакс-Україна" речник прикордонного відомства Олег Слободян в середу, 23 вересня.

На ранок середи, 23 вересня, у двох пунктах пропуску на адміністративному кордоні з окупованим Кримом стояли 74 вантажівки. Про це повідомив начальник Головного управління МВС в Херсонській області Ілля Ківа, передає "112 Україна".

За його словами, ситуація залишається контрольованою.

"На сьогоднішній день офіційно заявляю, що на "Чонгарі" у нас нуль автомобілів вантажних, протестувальники продовжують проводити акцію протесту. На "Каланчаку" у нас залишилося 25 машин, також протестувальники продовжують проводити акцію протесту", - зазначив Ківа.

Також він повідомив, що на КПП "Чаплинка" стоять 49 фур, з яких 40 намагаються провезти до Криму газобетон.

"Сьогодні будемо працювати з постачальником, господарем даного вантажу, тому що він поставив завдання: ні за яких обставин водіям не розвертатися. Це підприємство знаходиться у Новій Каховці, це херсонське підприємство. Тому я думаю, що ми сьогодні разом з прокуратурою і СБУ переконаємо керівника підприємства не створювати конфліктну ситуацію", - сказав начальник облуправління міліції.

Блокада постачання анексованого Росією Криму повернула цю проблему до числа першорядних. Про це, як повідомляє Радіо Свобода, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Рефат Чубаров, який є одним з ініціаторів акції.

На його думку, ця акція набула вже всеукраїнського масштабу.

"Це також робить кримських татар повноцінними суб’єктами переговорного процесу, який, як прогнозують, може початися в результаті вже інших кроків, що випливають з цієї акції. Я чесно скажу: ми цю мету теж ставили перед собою", – сказав голова Меджлісу.

Нагадаємо, товарна блокада окупованого росіянами українського Кримського півострова, що здійснюється за підтримки української влади та громадських активістів, стартувала о 12.00 за Києвом у неділю, 20 вересня 2015 року. З материкової України не допускаються комерційні вантажі, зокрема харчові продукти.

Меджліс кримськотатарського народу також закликає перших осіб України відімкнути окупантам електропостачання.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: кордон, вантажівки, акція, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]