Пт, 2024-03-29, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Варязькі печери - Київ може втратити частину пам’ятки ЮНЕСКО
Інші останні Культурні новини

Варязькі печери, що є частиною Дальніх печер Києво-Печерської Лаври, яка є пам’яткою ЮНЕСКО, потрібно або відновити, або законсервувати шляхом засипання, інакше Київ втратить пам’ятку назавжди. Про це заявила депутат Київради Тетяна Меліхова з посиланням на активіста-геолога, який багато років домагається реставрації Варязьких печер, пережає "Українська Правда"

"За словами активіста, жодні роботи стосовно покращення стану Варязьких печер, незважаючи на існуючу Програму з їх збереження, не ведуться. Як геолог за освітою та колишній співробітник Києво-Печерського заповідника він впевнений, що аварійні Варязькі печери зовсім заваляться, якщо їх хоча б не законсервувати", - переповіла Меліхова.

Вона нагадала, що ще на 35 сесії ЮНЕСКО у травні 2011 року було висунуто до України вимоги щодо вжиття заходів, спрямованих на збереження печер.

Згідно з концепцією Програми збереження Варязьких печер на 2012-2014 роки, вартість виконання першочергових протиаварійних реставраційно-консерваційних робіт становить близько 1,5 мільйона гривень, а загальна вартість робіт з реставрації Варязьких печер складає близько 10 мільйонів гривень.

Меліхова наголосила, що звернулася до Мінкультури та Києво-Печерського національного історико-культурного заповідника з проханням надати інформацію про стан виконання запланованих робіт в рамках затвердженої Програми збереження Варязьких печер. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: Втрата, частина пам’ятки ЮНЕСКО, Київ, Варязькі печери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]