Ср, 2024-04-24, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Вбивцю-скутериста, який влаштував бійню у єврейської школи і розстріляв військових, Саркозі пообіцяв знайти
Інші останні Новини світу

Бійня у єврейської школи в Тулузі, жертвами якої стали чотири людини, у тому числі троє дітей у віці від трьох до десяти років, - це "національна трагедія" для Франції, заявив президент Ніколя Саркозі, прибувши на місце НП. Він пообіцяв зробити все, щоб знайти вбивцю. Під вівторок у всіх навчальних закладах країни буде оголошена хвилина мовчання, додав Саркозі.

Він також повідомив, що влада бачать взаємозв'язок стрілянини в школі і вбивствах французьких військовослужбовців минулого тижня в Тулузі і околицях цього міста.

"Ми вражені подібностями між сьогоднішнім злочином і інцидентом минулого тижня навіть незважаючи на те, що ще не отримали результатів розслідування, які могли б підтвердити цю гіпотезу", - передає "Интерфакс" слова Саркозі.

При цьому Саркозі додав, що один з убитих минулого тижня французьких військових був родом з Карибських островів, а двоє інших – мусульмани.

Хід розслідування стрілянини біля школи контролює особисто глава МВС Франції Клод Геан, який прибув на місце інциденту разом з президентом. Він запевнив, що "залишиться в Тулузі стільки, скільки буде потрібно" для розкриття особистості зловмисника, передає ИТАР-ТАСС.

Геан підтвердив, що "схожий почерк" в злочинах дійсно простежується. Вбивця діяв холоднокровно, серед білого дня, переміщався на скутері, використовував пістолет калібру 11,43 мм. Але "поки остаточні висновки робити рано", потрібні, щонайменше, результати балістичної експертизи, зазначив Геан.

У той же час французька влада не виключають, що розшукуваний ними "вовк-одинак" спробує завдати нових ударів. У цьому зв'язку всі релігійні об'єкти у Франції взяті під посилений контроль, а до розслідування справи залучено спецпідрозділ по боротьбі з тероризмом, повідомили в МВС Франції.

Трагедія в Тулузі сталася за місяць до президентських виборів. На місці події побували не лише Ніколя Саркозі, але і його головний політичний суперник Франсуа Олланд, який жорстко засудив "підлу і боязку розправу над дітьми". Лідер украй правого Національного фронту Марін Ле Пен, яка замикає трійку лідерів президентських перегонів, також висловив співчуття родичам жертв.

У зв'язку з трагедією в Тулузі учасники президентської гонки ухвалили рішення скасувати всі передвиборчі заходи.

Представники єврейської громади переконані, що злочин носить антисемітський характер. Ізраїль вже висловив обурення у зв'язку з нападом на єврейську школу в Тулузі.

"Ми ... розраховуємо на те, що влада Франції розкриє цей злочин і притягне винних до відповідальності", - заявив представник МЗС Ізраїлю Ліор Бен-Дор.

За його словами, МЗС Ізраїлю постійно контактує з представниками єврейської громади у Франції, з посольством Ізраїлю, а також з місцевою владою.

Попередні серйозні напади на об'єкти, відвідувані вихідцями єврейської громади, відбулися в 2009 році - в Тулузі і Марселі, але до жертв тоді не привели. Трагедія масштабу нинішньої у Франції сталася 30 років тому - в 1982 році на вулиці Розьє в єврейському кварталі Парижа в результаті вибуху гранати загинули шестеро людей і 22 були поранені.

Як повідомлялося, в понеділок невідомий чоловік відкрив стрілянину біля входу в єврейську школу Ozar Hatorah в Тулузі, вбивши чотирьох чоловік - трьох дітей і шкільного вчителя. Напад стався вранці, коли діти йшли на заняття.

Чоловік також відкрив вогонь по людям, які перебували біля воріт школи і збиралися взяти участь у зборах, а потім сховався на чорному скутері, повідомили свідки. За словами одного очевидця, "людина на скутері" стріляла з автоматичного пістолета, а коли той дав осічку, вихопив іншу зброю.

"Зловмисник стріляв в усіх, кого бачив перед собою - дорослих, дітей", - розповів регіональний прокурор Мішель Вале. За його словами, злочинець переслідував своїх жертв навіть "всередині школи".

Минулого тижня, 15 березня, в Монтобане - передмісті Тулузи - невідомий на скутері обстріляв групу військовослужбовців, які знімали готівку в банкоматі неподалік від своєї бази. Троє військових загинули. Злочинець втік на скутері.

А в неділю, 18 березня в житловому районі Тулузи був застрелений 30-річний старший сержант 1-го полку парашутно-десантного забезпечення Імад Ібн Зіатен. Коли військовий припаркував свій мотоцикл біля спорткомплексу, скутерист вистрілив йому в голову.

У поліції вже заявляли раніше, що вбачають зв'язок цього розстрілу з іншими збройними нападами, що відбулися в Тулузі і околицях міста за останні дні.

У зв'язку з цими нападами армійське керівництво наказало підлеглим з розквартированих під Тулузою частин не з'являтися в публічних місцях у військовій формі, повідомляв телеканал France24. За його даними, розслідуванням цих злочинів займаються до 60 слідчих поліції і антитерористичних підрозділів спецслужб.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: бійню, Саркозі пообіцяв знайти вбивцю-скут, єврейської школи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]