Вт, 2024-04-16, 06:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:06
Вчителям і лікарям Яценюк пообіцяв збільшення зарплат на 19% і зобов'язав керівників на місцях погасити заборгованості
Інші останні Економічні новини

  Кабінет міністрів України на засіданні в середу планує затвердити нову тарифну сітку, згідно з якою зарплати вчителів і лікарів зростуть на 19%, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання в середу в Києві. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Кабінет міністрів України приймає постанову про затвердження нової тарифної сітки. Це 25 розрядів. За першим розрядом - у нас кваліфіковані працівники (вчителі, лікарі) отримають не плюс 13% до поточного рівня зарплати, а плюс 19%", - сказав він.

За словами прем'єр-міністра, соціальні виплати та мінімальні пенсії зростуть на 13%.

Яценюк додав, що нова тарифна сітка вступить в дію, як тільки почнуть діяти зміни до держбюджету, які належить затвердити Верховною Радою.

Яценюк також заявив, що заборгованість по зарплатах на місцях перевищує 53 млн грн, у зв'язку з цим уряд виніс догану 34 керівникам райдержадміністрацій.

Відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, він розповів, що надходить інформація, що по окремих областях і районах є заборгованість з виплати зарплати.

"Це заборгованість не з державного бюджету. Це ті заборгованості, які мали виплачуватися з місцевих бюджетів... і в цих місцевих бюджетах є гроші, якщо немає в районі - є в обласному. І чому додаткові доходи у вигляді 40% - це мільярди гривень, які отримали місцеві бюджети за останні 9 місяців, не перерозподіляються між тими районами, які потребують допомоги і заборгованість не погашається?" - зазначив Яценюк.

Прем'єр підкреслив: "Загальний обсяг заборгованості зараз становить 53,4 млн грн. Це невелика цифра, але справа не в цифрі, а у ставленні до людей".

У цьому контексті Яценюк повідомив, що уряд вжив заходів до тих керівників на місцях, які не забезпечили погашення заборгованості.

"Сьогодні Кабінет міністрів виносить догану 34 керівникам державних районних адміністрацій. Ви не справляєтеся зі своїм обов'язками. Це неприпустимо, коли в казні є гроші, а у людей в кишені цих грошей немає, тому що ви сидите в кабінетах замість того, щоб перерозподілити ці кошти, підняти це питання на обласному рівні і погасити заборгованість", - сказав прем'єр.

Яценюк окремо звернувся до мерів міст у Житомирській, Кіровоградській, Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

"Найбільша заборгованість - у Чернівецькій та Сумській областях", - додав він.

За словами прем'єра, мерам міст, стосовно яких Кабмін не має право застосовувати дисциплінарне стягнення, "виборці дадуть оцінку".

"Майте совість, у вас є гроші. Погасіть заборгованість перед вихователями дитсадків, працівниками культури, які знаходяться на місцевому бюджеті, потім перемонтуйте свої кабінети і купіть нові машини", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив рішення підвищити з 1 вересня соцвиплати, зарплати та пенсії і очікує, що парламент проголосує за відповідні зміни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: лікарі, зарплати, вчителі, Яценюк, погасити заборгованості, 19% | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]