Чт, 2024-04-25, 18:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Велетенський град пошкодив сотні будинків і покалічив свійську птицю на Вінничині. ВІДЕО
Інші останні Прогноз погоди

Вага однієї градини іноді сягала 200 грамів

Град розміром з куряче яйце засипав села Крижопільського району. Найбільше постраждали села Красносілка, Голубече, Тернівка, Сонячне, Залісся, Вигода, а також сам райцентр Крижопіль. Про це у п'ятницю, 22 вересня, повідомив заступник голови Крижопільської райдержадміністрації Валентин Пастушенко, пише Vlasno.info.

Місцеві мешканці розповідають, що град у них сипав просто гігантського розміру і побив людям дахи та вікна. «На даний час є відомості про побиті дахи в селах Голубече та Красносілка», – зазначив Олександр Кутовий з прес-центру управління ДСНС у Вінницькій області.

За словами очевидців, вага однієї градини іноді сягала 200 грамів. Зауважували, що в разі попадання такої в голову, міг би бути і струс, і травма.

Діловод Крижопільської РДА Тетяна Снігур повідомила, що від граду постраждали майже половина усіх будинків у райцентрі, а голова Голубецької сільради Олег Коваль розповів, що град також знищив городину та обірвав дроти на електроопорах. «Хмара набігла моментально. Град пішов зненацька, п'ять хвилин, і все, закінчився. Але дуже наробив біди: пробивав дахи, вікна, навіть подвійні склопакети. В садках пооббивали груші, яблука, виноград. В кого на городах залишились помідори та огірки, то вже їх немає», - розказав Олег Коваль і додав, люди скаржились також і на побиту птицю.

Великі збитки підтвердила й голова Красносільської сільради Валентина Чепелюк. За її інформацією, град пошкодив 173 будинки, господарчі будівлі та інше.

«Ми бачили, що градини іноді летіли, як яблука. А у Заліссі, казали, що взагалі, як півцеглини, крига падала з неба. Побило нам усі ліхтарі на вулицях, чашки на електроопорах, до яких дроти чіпляються. То електрики тут все заміняли до темної ночі, а сьогодні продовжують. Наскрізь пробивало навіть подвійні вікна», - розказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бердичеві Житомирської області після грози і блискавки випав град розміром з два курячих яйця. Жителі різних мікрорайонів міста скаржилися на розбиті вікна, балкони та шибки в автомобілях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Вінничина, сотні будинків, свійська птиця, град | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]