Пт, 2024-04-19, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:41
Великі українці "повстали" з могил проти "язика"
Інші останні Політичні новини
Противники мовного закону почепили пов'язки з протестними написами на пам'ятники видатних українських діячів. Акція відбулася в четвер у Києві, повідомила одна з учасниць акції Анна.

"Це як реакція на вчорашнє підписання президентом закону про мову. Суть акції в тому, що, якби ці діячі, які боролися за незалежність і розбудовували нашу державу, були живі, вони б теж виступили проти цього закону", - сказала вона, передає "Українська правда".

Всього в акції взяли участь три дівчини, вони були одними з перших, хто почав голодування під Українським домом на знак протесту проти ухвалення відповідного закону Верховною Радою.

Пов'язки з написами "Голодую", "Стаю з могили", "SOS" почіпляли пам'ятникам Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському та Ярославу Мудрому.

3 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект проголосували 248 депутатів. Законопроект було поставлено без обговорення і внесення до порядку денного.

Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду.

З 3 липня під Українським домом відбувалася акція проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики", цим документом у країні фактично вводиться друга державна мова - російська.

6 липня основні маси протестувальників покинули територію Українського дому. Сталося це після оголошення безстрокової акції "Україна проти Януковича". Того ж дня депутати припинили голодування, однак під Український дім вийшли громадські активісти. Чимало з них протрималися тиждень, доки їх не забрала "швидка".

18 липня активісти, які виступають проти ухвалення закону про мови, заявили про припинення голодування, бо, на їхню думку, голодування не привело до необхідних результатів.

Проте 8 серпня президент Віктор Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики". Також глава держави доручив Кабінету міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

Після чого Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до депутатів місцевих рад із закликом скликати позачергові сесії та ухвалити рішення, які не дозволять набрати чинності "мовному" закону, повідомляє прес-служба партії.

Звернення стосується передовсім обласних, районних, міських рад, у яких є демократична більшість.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: проти язика, Великі українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]