Сб, 2024-04-20, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:04
Велику компенсацію за заподіяний збиток від прослуховування його телефону отримає актор Х'ю Грант
Інші останні Новини світу
Британський актор Х'ю Грант погодився прийняти "велику суму грошей" за заподіяний збиток від прослуховування його телефону журналістами.

Таким чином актор і видавці нині закритої газети News of the World, що належала медіамагнату Руперту Мердоку, врегулювали конфлікт поза судом, передає РИА "Новости".

"Х'ю Грант сьогодні врегулював суперечку і вияснив усі юридичні питання, пов'язані з незаконною діяльністю журналістів видання News of the World протягом декількох років. (Видавництво) News Group Newspapers погодилося виплатити йому значну суму грошей. Він розпорядився передати ці кошти на рахунок кампанії Hacked Off на справу боротьби за свободу ЗМІ і відповідальність журналістів", - йдеться у заяві адвоката артиста Марка Томсона.

Точна сума компенсації не називається. Громадську кампанію Hacked Off розпочали люди, що стали жертвами прослуховування телефонів британськими газетами. Х'ю Грант є одним з головних активістів цієї кампанії і особою руху за притягнення до відповідальності журналістів, що незаконно працюють.

У своєму мікроблозі в Twitter Х'ю Грант повідомляє, що сто відсотків отриманих коштів будуть перераховані на користь руху Hacked Оff. "Хороший подарунок до Різдва, Руперте", - додає актор.

Скандал, що розгорівся влітку, призвів до закриття найтиражнішої газети Великобританії News of the World, яка належала структурам, підконтрольним медіамагнату Руперту Мердоку.

Щодо газетної діяльності видавництва News International ведеться два поліцейських розслідування: одне за фактом безпосередньо прослуховування (Operation Weeting), інше - за підозрами в дачі хабарів співробітникам поліції для отримання інформації (Operation Elveden).

У рамках поліцейських розслідувань вже було заарештовано 14 осіб, включаючи колишнього головного редактора News of the World Ендрю Коулсона, його заступника Ніла Уолліса, редактора королівського відділу газети Клайва Гудмана, а також екс-главу видавничого дому News International Ребеку Брукс.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: компенсацію, Х'ю Грант, прослуховування його телефону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]