Чт, 2024-04-25, 13:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Венесуела: міжнародний ультиматум про перевибори Мадуро відхилив
Інші останні Новини світу

мадуро

Венесуела: міжнародний ультиматум про перевибори Мадуро відхилив

Президент Венесуели Ніколас Мадуро відхилив міжнародний ультиматум про перевибори та заявив, що лідер опозиції Хуан Гуайдо порушив конституцію країни, оголосивши себе президентом. Про це повідомляє Reuters із посиланням на CNN Turk.

Мадуро заявив, що він відкритий для діалогу.

Він також зазначив, що зустріч з президентом США Дональдом Трампом була б "неймовірною, але не неможливою".

Раніше повідомлялося, що військовий аташе Венесуели в Сполучених Штатах Хосе Луїс Сільва заявив, що відмовляється співпрацювати з урядом президента Ніколаса Мадуро.

Раніше лідери Франції та Іспанії дали президенту Венесуели Ніколасу Мадуро вісім днів на оголошення про вибори, інакше вони визнають Хуана Гуайдо президентом країни.

Національна асамблея, контрольована опозиційною більшістю, оголосила другий термін Мадуро нелегітимним. Головою парламенту обрали 35-річного Хуана Гуайдо.

10 січня розпочалася друга каденція Ніколаса Мадуро. Після інавгурації, 15 січня, парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором.

21 січня в столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до повстання. У зіткненнях під час протесту загинули не менш ніж 14 людей.

23 січня Гуайдо проголосив себе "виконувачем обов'язків президента". Про підтримку Гуайдо заявили США, ЄС, Канада, Гватемала, Бразилія, Аргентина, Перу, Чилі, Парагвай, Гондурас, Коста-Ріка, Панама, Болівія та інші країни.

Ніколас Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 931 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]