Вт, 2024-04-16, 10:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:21
Венесуела збожеволіла від смерті Чавеса: пролилася кров. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Громадяни Венесуели, яким оголосили про смерть президента Уго Чавеса, досі не можуть прийти до тями від втрати. Біля військового шпиталю в Каракасі, де лідер проходив хіміотерапію останні два тижні і згодом помер, зібралися десятки людей в надії його побачити або хоча б відчути його близькість до трагічної хвилини. Не обійшлося і без інцидентів.

Під гарячу руку активістам потрапила журналістка телеканалу RCN Кармен Андреа Ренхіфо, яка знімала репортаж про смерть команданте на тлі шпиталю, передає NTN24. Вони накинулися на дівчину і її оператора Семюела Сотомайора. "Я тільки почала зачитувати текст, як ми почули ворожі крики з натовпу. Потім до нас підбігли дівчина і хлопець і стали бити нас. Ми постаралися втекти, але, намагаючись пробратися крізь натовп, накликали ще більшу агресію на себе. Нас били всі: чоловіки, жінки, дорослі, підлітки. Лупцювали кулаками, палицями, мотоциклетними шоломами", - розповіла Кармен Андреа Ренхіфо.

А що оператор всю дорогу не вимикав камеру, то напади агресії у натовпу документально зафіксовано. У кадрі також з'являється сама жертва із закривавленою головою. "Я вже думала, що Семюела, що йшов позаду, розтерзали. Не знаю, як ми звідти тільки вибралися", - розповіла журналістка. Очевидці стверджують, що Кармен постраждала за свою професійну діяльність. За їхніми словами, вона працює на опозиційному каналі і відома тим, що кілька місяців тому намагалася поставити Чавесу незручні запитання, зазначає Antena3. Хоча за даними AP, в уряду не було нарікань на адресу RCN, тоді як інші ЗМІ неодноразово зазнавали критики за поширення чуток про смерть Чавеса.

Інцидент не завадив активістам продовжити сумувати під стінами шпиталю. Присутні виконали гімн Венесуели, а також скандували "Чавес буде завжди, ми продовжимо революцію" і "Чавес, спочивай з миром, твій народ з тобою". Деякі жінки в сльозах голосили: "На кого, Господи, на кого ти нас покинув?"

Окремі активісти навіть зробили спроби прорватися до шпиталю, щоб побачити Чавеса, але поліція припинила заворушення. У лікарню зараз заборонено входити навіть родичам інших пацієнтів, які там перебувають. Навіть політичним діячам насилу вдалося потрапити на прощання з Чавесом: активісти перекрили рух.

Тим часом міністр оборони Венесуели Дієго Молеро оголосив, що в четвер о 8-й ранку всі артилерійські гармати венесуельської армії, як на землі, так і на воді, дадуть 21 залп у пам'ять про померлого президента, повідомляє El Nacional. Сьогодні труну з тілом Чавеса повинні перевезти зі шпиталю в будівлю Венесуельської військової академії, де вона перебуватиме до похорону, який пройде у п'ятницю ввечері (8 березня).

Уго Чавес помер 5 березня. Про це оголосив у прямому ефірі на всіх національних телеканалах віце-президент республіки Ніколас Мадуро.

Лукашенко оголосив триденну жалобу за Чавесом

У Бєларусі найближчі дні будуть жалобними у зв'язку зі смертю президента Венесуели Уго Чавеса. "Республіка Бєларусь долучилася до траурних заходів, які проходять у низці країн світу у зв'язку з кончиною венесуельського лідера", - повідомляє прес-служба глави бєларуської держави.

За дорученням президента Олександра Лукашенка "з ранку 6 березня на три дні над будівлями резиденції президента Бєларусі та інших держустанов по всій країні приспущено державні прапори, всім теле- і радіоканалам рекомендовано вилучити з ефіру розважальні передачі".

Згідно з повідомленням, Лукашенко надіслав особисті послання родині свого друга Чавеса, його братові, губернатору штату Барінас Адану Чавесу, віце-президенту Венесуели Ніколасу Мадуро і голові Національної асамблеї Діосдадо Кабельйо.

Лукашенко звернувся до громадян Бєларусі та міжнародної громадськості у зв'язку зі смертю Уго Чавеса зі словами скорботи і співчуття. "Наші серця пронизала сумна звістка: пішов з життя близький, надійний друг, наш брат, президент Боліваріанської Республіки Венесуела Уго Чавес Фріас. Ми, не стримуючи сліз, сумуємо разом з венесуельським народом, оплакуючи передчасну смерть Уго Чавеса", - навели в прес-службі слова президента.

За оцінкою Лукашенка, Чавес був "одним з найбільших державних і громадських діячів сучасності, непохитним героєм, полум'яним патріотом і борцем за незалежність, видатним політиком, мислителем і оратором, яскравою, сильною і життєлюбною людиною, все життя якої було повністю і до останку присвячено служінню вітчизні".

"Президент Чавес сильною, твердою рукою впевнено вів рідну країну до свободи і щастя. Він був, і, я впевнений, назавжди залишиться для мільйонів людей справжнім батьком венесуельської нації, захисником бідних, знедолених і пригноблених, світочем надії і опорою демократії на південноамериканському континенті", - сказав бєларуський президент. "В особі Уго Чавеса ми втратили близьку людину і найкращого друга, який палко любив Бєларусь і завжди простягав нам руку допомоги в скрутну хвилину. Спільна робота на благо Бєларусі і Венесуели, теплі, людські стосунки, які пов'язували нас всі ці роки, назавжди залишаться одними з найдорожчих спогадів у моєму житті", - підкреслив Лукашенко.

"Ім'я президента Венесуели Уго Чавеса Фріас золотими літерами вписано в скрижалі світової історії, його особистість і звершення тепер належать вічності. Сьогодні, в час болю та печалі, ми співчуваємо рідним і близьким Уго Чавеса, всьому народу Венесуели і присягаємося пам'яттю її великого лідера втілити наші спільні задуми і плани в життя, продовжити політику дружби та взаємодопомоги, зробити все для подальшого зміцнення і розвитку співробітництва на благо обох країн", - йдеться у зверненні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Венесуела збожеволіла, кров, смерть Чавеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]