Сб, 2024-04-20, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
Верховна Рада "поділилася" землею з іноземцями
Інші останні Економічні новини
Верховна Рада дозволила іноземним громадянам та підприємствам з іноземним капіталом купувати землю несільськогосподарського призначення. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 234 народних депутати.

Від Партії регіонів проголосували 186 депутатів, від Народної партії - 20, групи "Реформи заради майбутнього" - 17, позафракційні - 11. Депутати НУ-НС та БЮТ не голосували, Компартія голосувала проти, пише "Українська правда".

Відповідно до внесених до статті 82 Земельного кодексу України змін "юридичні особи, засновані за законодавством іншим, ніж законодавство України, можуть набувати у власність земельні ділянки несільськогосподарського призначення".

Іноземці зможуть купувати землю "у межах населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна та для спорудження об'єктів, пов'язаних зі здійсненням господарської діяльності відповідно до законодавства України".

Крім того, вони зможуть купувати землю "за межами населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна".

"Юридичні особи, засновані за законодавством іншим, ніж законодавство України, можуть набувати у власність земельні ділянки несільськогосподарського призначення у порядку, встановленому статтею 129 цього Кодексу", - сказано в документі.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада ухвалила закон про створення земельного банку. "За" проголосувало 242 депутати при мінімально необхідних 226. Підтримали закон 191 депутат фракції Партії регіонів, 2 депутати фракції НУ-НС, 19 - фракції Народної партії, 16 - групи "Реформи заради майбутнього" і 14 позафракційних депутатів.

18 вересня депутати відмовилися скасувати закон щодо заснування земельного банку, який фактично створює передумови для функціонування ринку землі.

2 жовтня депутати не захотіли продовжити мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2014 року. За даний законопроект в першому читанні проголосувало лише 111 депутатів.

Питання мораторію на продаж землі в Україні не можуть вирішити уже протягом багатьох років. Ще за часів правління президента Віктора Ющенка неодноразово порушувалося питання про створення ринку землі.

Згодом уже президент Віктор Янукович заявив, що земля сільськогосподарського призначення повинна мати ціну і можливість продажу.

"Якщо вона (земля) не матиме ціни і не продаватиметься, тоді сенс (земельної реформи) втрачається. Те, що не матиме ціни, не можна буде пустити в обіг", - сказав Янукович.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: іноземцями, Верховна Рада . землею | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]