Пт, 2024-04-19, 04:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Верховна Рада збирається на перше засідання. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Новообрані народні депутати сьогодні, 27 листопада, зберуться на урочисте засідання з нагоди складення присяги та відкриття першої сесії Верховної Ради. У парламенті восьмого скликання інтереси народу представлятимуть 421 обранець.

Засідання розпочне чинний спікер Олександр Турчинов, а після прийняття та підписання депутатами присяги головування перейде до Тимчасової президії.

Присягу депутати зачитуватимуть одночасно зі свого місця.

У перший день роботи депутати мають сформувати Тимчасову президію, обрати керівництво парламенту. Також п'ять політичних партій мають підписати Угоду про створення коаліції, на розгляд якої буде внесено кандидатуру нового прем’єр-міністра.

26 листопада депутати погодили розсадку в новій Раді. Обранці від "Блоку Петра Порошенка" займатимуть місця, де раніше сиділи представники "УДАР" – у правій частині залу, "Народний фронт" розмістився у центрі, "Опозиційний блок" - у лівій частині залу на задніх рядах. Там також розмістяться "Батьківщина", "Радикальна партія" та "Самопоміч", яка займе місця комуністів.

Також новообрані народні депутати пройшли тренінг по користуванню системою "Рада".

Біля будівлі парламенту розташувалося кілька сотень правоохоронців

Біля будівлі Верховної Ради зранку 27 листопада знаходяться декілька сотень співробітників правоохоронних органів. Вони розташувалися по периметру будівлі парламенту, повідомляє в Twitter журналіст Радіо "Свобода" Сергій Андрушко.

Нагадаємо, за підсумками виборів, що відбулися 28 жовтня, до складу Верховної Ради VIII скликання обраний 421 народний депутат, з них 225 - за партійними списками і 196 - в мажоритарних округах.

Партія "Блок Петра Порошенка" отримала 132 депутатських мандата, "Народний фронт" - 82, "Об'єднання "Самопоміч"- 34, "Опозиційний блок "- 29, Радикальна партія Олега Ляшка - 22," Батьківщина "- 19, ВО "Свобода"- 6. Від партій "Сильна Україна", "Заступ", "Воля" обрано по одному народному депутату в мажоритарних округах. "Правий сектор" провів до парламенту двох представників. Крім того, в 94-ти мажоритарних округах обрані депутати, які балотувалися як самовисуванці.

П'ять партій, що подолали 5% -ий бар'єр на парламентських виборах, - "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія Олега Ляшка 21 листопада парафували проект коаліційної угоди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Верховна Рада збирається на перше з | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]