Пт, 2024-03-29, 01:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Весь склад Вченої ради Інституту соціології СБУ викликала на допит
Інші останні Політичні новини

Весь склад Вченої ради Інституту соціології викликали на допит в СБУ. Про це повідомив заступник директора Інституту соціології Євген Головаха, пише УНІАН.

Він також передав копію листа від СБУ, в якому написаний "розклад" допитів всіх вчених соціологів, серед яких Микола Шульга, Микола Чурилов, Олександр Вишняк та ще півтора десятки осіб.

У листі старшого слідчого 3 відділу 1 управління СБУ Дишлюка, зокрема, йдеться, що "явка є обов'язковою. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід", а при наявності підстав - притягнення до адміністративної або до кримінальної відповідальності.

"Такого ще не було у світовій практиці - викликати на допит всю Вчену раду. Можливо, в сталінські часи вчені ради розстрілювали по ночах, але ось так, викликати на допит в нібито європейській країні у 21 столітті, гадаю, просто неможливо", - наголосив він.

Головаха обурився, що науковців викликає навіть не МВС, а саме СБУ. "Вони хочуть залякати вчених. Чому цей слідчий з СБУ не прийде та поговорить з вченими? Він хоче насолоджуватися своїм всесиллям та страхом вчених? Я учасник цього руху "1 грудня", сьогодні маю зустріч із іншими та хочу сказати: нас же скоро будуть пакувати пачками", - заявив він.

Сьогодні зранку вже проводяться допити науковців. Зокрема, в офіс в Аскольдовому провулку прийшов Головаха.

За словами віце-спікера Миколи Томенка, науковців викликають на допит у зв’язку з начебто підписанням незаконного договору. Тим часом в СБУ прокоментувати факт виклику Вченої ради інституту соціології на допит не змогли.

Також серед ЗМІ висловлюється припущення, що когось з впливових осіб могло зацікавити приміщення інституту на вулиці Шовковичній в Києві, яке розташоване в дуже привабливому місці так званного "урядового кварталу" на Печерську.

Зазначимо, що в сусідній Бєларусі підвищений інтерес влади викликали "неугодні" соціологи. Наприклад, восени минулого року в центрі Мінська було затримано професора соціології Олега Манаєва. До цього очолюваний ним незалежний інститут соціально-економічних і політичних досліджень повідомив про рекордне зниження рейтингу голови Бєларусі Олександра Лукашенка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: склад Вченої ради Інституту соціоло, допит, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]