Ср, 2024-04-24, 11:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:15
Ветеринари зробили коту операцію зі зміни статі
Інші останні Новини світу науки і технологій
У надії врятувати свого кота по кличці Мікс від сечокам'яної хвороби, господарі дали ветеринарам свою згоду на хірургічне втручання, передає Life News.

Воронезькі лікарі провели коту унікальну медичну операцію, вкрай схожу з тією, яку роблять, щоб змінити статеву приналежність.

Господарі кота зважилися на хірургічне втручання після того, як у кота Мікса була виявлена запущена стадія сечокам'яної хвороби.

"Мікс хворіє у нас вже три роки. Останні два роки ми сильно мучилися - у котика були постійні загострення. Доводилося Міксу ставити катетер і надягати на нього памперс, - розповідають господарі кота Марина та Сергій Бухонови. - Під час хвороби зверталися в різні ветклініки. Пощастило, що в одній з них попався досвідчений лікар - Таїсія Вікторівна, яка порадила зробити уретростомію".

Сім'я довго не наважувалася робити операцію, господарі до останнього сподівалися, що хірургічного втручання все ж доведеться уникнути. Але хвороба розвивалася.

"Коли ми діагностували у Мікса запущену форму сечокам'яної хвороби, обійтися без хірургії, на жаль, вже було неможливо. Ми вмовили господарів провести складну операцію, в результаті якої, висловлюючись дилетантською мовою, з кота ми зробили кішку, - каже головний лікар ветклініки Таїсія Бакаліна. - Тепер статеві ознаки домашньої тварини відсутні зовсім. Зате хвороба Мікса ніяк не турбує. А це найголовніше!"

Зараз новоявлена кішка абсолютно здорова і, судячи з веселого нраву, відчуває себе чудово. А господарі Мікса вирішили не міняти йому кличку, тому то їх улюбленець, незважаючи на зміну статі, за характером залишається справжнім котом.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 939 | Додав: nowyny | Теги: операція зі зміни статі, Кіт, ветеринари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]