Сб, 2024-04-20, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Ви маніпулюєте правом вето на крові, яка на ваших руках. Юрій Сергеєв – Чуркіну
Інші останні Новини російської федерації
Постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв на слуханнях у Раді Безпеки ООН закликав міжнародну спільноту зробити усе можливе, щоб зупинити агресію Росії в Криму. Про це повідомляє Голос Америки.

«Ми не здивовані, що Росія наклала вето на сьогоднішню резолюцію. Для цього постійного члена Ради безпеки стало традиційним накладати вето на будь-які кроки, направлені на підтримку миру та безпеки у світі», – заявив, Сергеєв згадавши миротворчі зусилля у Сирії.

«Я впевнений, під час обговорення питання реформування Ради Безпеки щодо права накладення вето, дві ситуації – в Сирії та Криму – будуть використані у якості прикладів, як поводить себе постійний член Ради Безпеки у час, коли потрібен мир».

Відтак Юрій Сергеєв звернувся до аудиторії російською мовою.

«Представники Російської Федерації неодноразово заявляли про те, що своє право вето вони заслужили, проливши кров під час Другої світової війни. Я хочу нагадати, ця була колективна кров: українців, білорусів, грузин. І маніпулювати цією кров’ю ми не дозволимо. Більше того, ви маніпулюєте правом вето вже на новій крові, крові, яка на ваших руках. Грузинською кров’ю, тепер українською. Я думаю, цьому безчинству колись буде покладено край», – заявив Сергеєв.

Постійний представник додав, однак, що на сьогоднішню ситуацію він дивиться з оптимізмом. «Я певний, та позиція, яку висловила російська делегація, це не голос Росії. Це голос Радянського Союзу. Голос справжньої Росії сьогодні лунає на вулицях та майданах Москви, Санкт-Петербурга, Самари, Єкатеринбурга, де тисячі та тисячі вийшли на захист України, її територіальної цілісності. І в цьому майбутнє демократичної Росії. З цим майбутнім ми будемо будувати братські відносини. Але сьогодні постало питання перед всіма нами – зупинити агресора та зупинили розвал всієї системи цінностей, створеної за ці роки неймовірною працею всіх країн-членів системи колективної безпеки, процесу нерозповсюдження, об який просто витерли ноги».

Сергеєв зазначив, що сьогодні міжнародна спільнота демонструє єдність у цьому питанні. «Трагічні події в Криму об’єднали всіх нас, і ми можемо захистити інституції ООН, глобальну безпеку за допомогою нових підходів. Я абсолютно переконаний – ми можемо це зробити».


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: правом вето на крові, Чуркіну, Юрій Сергеєв, ваших руках | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]