Чт, 2024-04-18, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
Вибух на Марші гідності організували "Харківські партизани". ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

За організацією терористичного акту в Харкові стоїть терористична організація "Харківські партизани–терористи". Про це 22 лютого на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ, народний депутат України від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

За його словами, про це свідчать дані експертів з аналізу залишків вибухового пристрою.

"Саме такий тип детонатора і блок керування був використаний в інших терактах, відповідальність за які брала на себе група покидьків, які іменують себе "Харківські партизани", - написав нардеп.

Геращенко повідомив, що раніше один з лідерів цієї групи якийсь Філіп Екозьянц неодноразово заявляв про підготовку терактів, їхнє проведення та результати, "звітуючи таким чином перед замовником у Кремлі". Він також зазначив, що у своїх зверненнях Екозьянц підкреслював, що його група здійснює теракти без людських жертв.

"Однак це була лише лицемірна брехня. Спочатку був вибух біля Московського районного суду, внаслідок якого були поранені більше десятка харківських патріотів, а сьогодні загинули двоє і 11 людей тяжко поранено", - заявив Геращенко.

"Уникнути відповідальності групі "Харківські терористи" не вдасться!" - написав Геращенко у відповідь на заяву Екозьянца про те, що група не причетна до недільного теракту в Харкові.

Нардеп упевнений, що цю заяву зроблено з метою збити з пантелику слідство.

Представники спостережної місії ОБСЄ, які відвідали місце події, повідомили у своєму звіті, що вибуховий пристрій складався з тротилу і шрапнелі, а також активувався дистанційно.

"За даними міліції, пристрій був аналогічний тому, який використовували в Московському райсуді Харкова (вибух 19 січня - ред.)", - повідомили в місії.

Спостерігачі зазначили, що моніторили перебіг Маршу гідності, під час якого стався вибух у Харкові, і зафіксували, що інцидент стався в "голові" колони.

У той же час, з повідомлення ОБСЄ, вибух не викликав пошкодження прилеглих будівель або вікон.

Нагадаємо, 22 лютого внаслідок теракту в Харкові загинули дві людини, а 11 зазнали поранень. У місті оголосили найвищий рівень терористичної загрози та розпочато проведення антитерористичної операції.

Працівники СБУ вже затримали осіб, які можуть бути причетні до вибуху.

23 лютого в Харкові оголошено днем жалоби.

СБУ: за терактом стоїть Росія

Інструкції і зброя для скоєння теракту в Харкові були отримані з Росії. Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що затримано чотирьох людей, яких підозрюють у скоєнні цього теракту.

"Ми чітко бачимо: слід веде в Бєлгород (РФ), акція довго планувалася, і вона була спрямована на те, щоб загинули люди", - запевняє радник голови СБУ.

А прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що, за попередньою інформацією, вибух біля Палацу спорту стався внаслідок спрацювання саморобного вибухового пристрою.

У свою чергу начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар заявив, що аналогічний вибуховий пристрій використовувався для вибуху біля Московського райсуду Харкова 19 січня.

"За нашими попередніми експертними оцінками, спрацював такий самий вибуховий пристрій, як було біля Московського районного суду. Він був також прикопаний у сніг біля дороги", - пояснив Пивовар.

Довідка

9 листопада 2014 року в Харкові підірвали патріотичний паб "Стіна". Постраждало 11 осіб.

3 грудня в Одесі підірвали магазин української символіки "Патріот".

Вночі проти 10 грудня в Одесі невідома жінка поклала вибуховий пристрій біля входу в бізнес-центр, де знімає офіс громадська організація "Волонтерська сотня Далії Северин", яка збирає гуманітарну допомогу для бійців в зоні АТО. Вибухом суттєво пошкоджено вхід і перший поверх будівлі. Обійшлося без постраждалих і жертв.

23 грудня у центрі Одеси підірвали автомобіль, що стояв біля офісу "євромайданівської" Ради громадської безпеки.

24 грудня в Одесі підірвали залізничну колію під час проходження вантажного потягу в районі станції "Застава-1". Вибухом було пошкоджено шпалу і рейку.

18 грудня Служба безпеки України затримала жительку Луганська, яка планувала скоїти теракт у центрі Києва.

19 січня 2015 року поблизу Московського районного суду міста Харкова увечері 19 січня стався вибух, унаслідок якого постраждали 14 осіб.

20 січня в селі Кузнецівка Розівського району Запорізької області, на кордоні з Донецькою областю, підірвали залізничний міст. СБУ поширила контртерористичні заходи на територію всієї області.

В організації цих диверсій підозрюють проросійських терористів.

Колишній радник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що існує загроза поширення терористичних актів по всій території України.

Раніше глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, як не стати жертвою теракту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: Вибух, Марші гідності, харківські партизани. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]